Beni vurdurtacak mısın

Güncelleme Tarihi:

Beni vurdurtacak mısın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2010 00:00

Anayasa görüşmelerinin 3’üncü gününde, paketin en çok tartışılan, partilerin kapatılmasının zorlaştırılmasını düzenleyen maddesine gelmeden tartışma çıktı.

Haberin Devamı

KÜRŞAD TÜZMEN'İN SİNİRLENDİĞİ O ANLAR

BDP'LİLER İLE ŞAHİN ARASINDAKİ GERGİN ANLARDAN KARELER

BDP'Lİ KAPLAN TEHDİT ETTİ, ŞAHİN CEVAP VERDİ. İŞTE VİDEOSU / WEB TV

Önceki gecenin devamı niteliğindeki tartışmada bu kez tehditler havada uçuştu. BDP’li Hasip Kaplan’ın, “Konuşmamıza izin vermezseniz, tepkimiz çok sert olur” sözlerine sinirlenen TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, “Beni tehdit mi ediyorsunuz, beni öldürtecek misiniz, vurdurtacak mısınız?” dedi.

TBMM Genel Kurulu dün 11.00’de muhalefetin engelleme önergeleriyle açıldı. Anayasa görüşmelerine 4.5 saat geç başlandı. Paketin 6-7 ve 8’inci maddelerinin ele alınacağı Anayasa oturumuna öğleden sonra başlanabildi. Memurlara toplu sözleşme hakkı verilmesi maddesi üzerindeki görüşmelerde BDP’liler ile Şahin arasında tartışma çıktı.BDP’li Ayla Akat Ata, önceki gün “Türkiye’de savaş var” diyen partili arkadaşına saldırıldığını belirterek, “Yaşananlara, savaş, terör, çatışma da diyebilirsiniz. Kadın milletvekilerimize ağır hakaret yapıldı. Başkanın tutumu son derece taraflıdır. Bizden özür dilenmelidir” dedi. BDP’li Hasip Kaplan da Şahin’i eleştirerek, “Meral Akşener gibi objektif olmaya çağırıyorum sizi. Siz artık AK Partili değilsiniz. Kürsüde oturan başkan tarafsız olmalı. Rencide edildik, onurumuz kırıldı. Bizi susturmaya çalışmak ne demek? Konuşmamıza izin vermezseniz, tepkimiz çok sert olur” dedi. Bu sözlere kızan Şahin, “Ne yaparsın, sert olursan, ne yaparsın? Sayın Kaplan size yakışmıyor. Bu yaptığınız tehdit. Meclis Başkanlığı’nı mı tehdit ediyorsunuz? Beni öldürtecek misin, vurdurtacak mısınız, neyi kast ediyorsunuz?” dedi. Tartışmalar güçlükle yatıştırıldı.

Dışarıya gel

İşçi hakları konusunda eleştiriler sırasında CHP’li Mevlüt Coşkuner ile AK Partili Kürşad Tüzmen birbirlerinin üzerine yürüdü. Araya girilince Tüzmen, Coşkuner’i dışarıya kavga etmeye davet etti.

6 ve 7. maddeler tamam

Anayasa değişikliği teklifinin 6 ve 7’inci maddeleri de kabul edildi. 6. madde oylamasına 408 milletvkeili katlıdı. 336 kabul, 70 ret, 1 oy geçersiz ve 1 oy da boş çıktı. 7. maddenin oylamasına ise de 408 milletvekili katıldı. 335 kabul, 69 ret, 3 çekimser ve 1 oy da boş kullanıldı. 6. madde maddeyle, Anayasanın 53. maddesinin kenar başlığı “Toplu İş Sözleşmesi ve Toplu Sözleşme” şeklinde değiştiriliyor. 7. maddeyle Anayasa’nın “Grev Hakkı ve Lokavt’ başlıklı 54. maddesinde değişiklik yapılıyor.

Uyukladılar

Beni vurdurtacak mısın


ANAYASA değişikliği görüşmelerinde zaman zaman sinirler gerildi. Gergin görüşmeler yorgunluğu da beraberinde getirdi. Sabah saatlerine kadar süren görüşmelerde bakan ve milletvekillerinin yorgunlukları dikkat çekti. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da sonunda uykusuzluğa dayanamadı. Kavaf, sıkça esnerken, bazı milletvekilleri de başlarını masaya koyarak uyudu. Milletvekilleri oylamalar sırasında hatıra fotoğrafları çektirdi. Başbakan Erdoğan da, oylamalar sırasında Genel Kurul’a gelerek, oyunu kullandı. Bu sırada Erdoğan’ın önünde kuyruk olan AK Partili vekiller, sohbet olanağı buldular.

CHP’den Erdoğan hakkında gensoru

CHP, Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında gensoru önergesi verdi. Meclis Başkanlığı’na sunulan önergede, “Seimens, Daimler Benz ve Deltapine adlı yabancı şirketlerin Türkiye’de rüşvet dağıttıklarını kabul ettikleri” savunuldu. Gensoru önergesinde, “Bu konuda Erdoğan’ın herhangi bir işlem yapmadığı” iddiasına yer verildi. İçtüzüğe göre Erdoğan hakkında verilen gensoru önergesinin 10 gün içinde görüşülmesi gerekiyor. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da bugün düzenleyeceği basın toplantısında önergenin ayrıntılarına ilişkin bilgi verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!