'Beni duvara yaslayıp taciz etti'

Güncelleme Tarihi:

Beni duvara yaslayıp taciz etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 15:01

Bir GSM operatöründe bilgisayar mühendisi olarak çalışan Volkan Karadeli’yi Kartal’daki evinde 29 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ ve ‘nitelikli yağma’ suçlarından 24 yıl 8 aydan 34 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 17 yaşındaki M.A. “Bana, erkek sevgili gibi konuşmalar yapması üzerine, ‘sen ne demek istiyorsun’ deyince, ‘ne demek istediğimi zaten biliyorsun’ dedi. Sonra aramızda boğuşma oldu. Kaçmaya çalışırken belimden tutup beni duvara yaslayıp, taciz etmeye başladı. Bundan kurtulmak için atak yapınca ikimiz de yere düştük. Üzerime atladığı sırada çantamın içinde bıçağım olduğunu hatırladım ve bıçağı çıkardım. Gerisini hatırlamıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Bilgisayar mühendisi Volkan Karadeli 3 Mart 2017’de işe gelmeyince evine giden arkadaşları tarafından bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulunmuştu. Olaydan sonra harekete geçen polis, cinayetin işlendiği ev ve çevresindeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde gece saat 04.00 sıralarında bir kişinin yaya olarak binanın bulunduğu sokağa, daha sonra da Volkan Karadeli’nin bulunduğu daireye girdiği belirlendi. Görüntülerdeki kişinin, aynı gün 3,5 saat sonra sabaha karşı saat 07.30 sıralarında binadan hızlı adımlarla ayrıldığı tespit edildi.

Beni duvara yaslayıp taciz etti
İNTERNETTEN TANIŞMIŞLAR

Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, görüntülerdeki kişinin kimliği belirlendi. Görüntülerdeki şüpheli 17 yaşındaki M.A.’nın, öldürdüğü Volkan Karadeli’yle bir yıl önce internet üzerinden tanışarak arkadaş oldukları belirlendi. Olay gecesi Karadeli’nin doğum günü olduğu ve evde kutlama yapıldığı belirlendi.

Haberin Devamı

Olaydan sonra ortadan kaybolduğu anlaşılan şüphelinin izi Adana’nın Seyhan ilçesinde bulundu. Gözaltına alınan M.A. ile birlikte, öldürülen Volkan Karadeli’nin bilgisayarı, cep telefonu ve sırt çantası da ele geçirildi. İstanbul’a getirilen M.A., çıkartıldığı adliyede tutuklandı.

“ARAMIZDA USTA ÇIRAK İLİŞKİSİ VARDI”

Anadolu Adalet Sarayı Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlanan tutuklu sanık M.A. savunmasında, “Biraz heyecanlıyım, kusura bakmayın. Volkan Karadeli’yi, yaptığım işten dolayı tanıyorum. Maktul ile arkadaşlığımız vardı. Aramızda usta çırak ilişkimiz vardı. Birbirimizle özellikle bilişim konusunda sürekli bilgi alışverişinde bulunuyorduk. Daha önce İstanbul’a geldiğimde 10 kez onun evine gitmiştim. Bana, ‘kardeşim’ diye hitap ediyordu. Ancak her geçen gün biraz daha değişmeye başladı. Olaydan önce kendisi ile görüşmek için Antalya’dan İstanbul’a geldim. İçeriye girince ayak üstü biraz muhabbet ettik. Masadaki küllükte sigara izmariti görünce, ‘hayırdır abi, sen sigara içmezdin’ dedim. Bana, daha önce bir erkek arkadaşının geldiğini söyledi. Hatta, ‘senin gibi yine sevgilim geldi’ dedi. Ben bundan rahatsız oldum ve ‘ne demek istiyorsun?’ dedim. Benim kızdığımı görünce, ‘o senden çirkin, sen daha güzelsin. Kız gibi gülüşün var’ dedi. Bana erkek sevgili gibi konuşmalar yapması üzerine, ‘sen ne demek istiyorsun’ deyince, ‘ne demek istediğimi zaten biliyorsun’ dedi. Sonra aramızda boğuşma oldu” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, sanık M.A.’nın akıl hastası olup olmadığı yönünde rapor aldırılması için Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu’na gönderilmesine ve duruşmaya gelmeyen müştekilerin bir dahaki celse ifadelerinin alınması için duruşmayı erteledi.

BAKMADAN GEÇME!