Benetton'a ilk Türk öğrenci

Güncelleme Tarihi:

Benettona ilk Türk öğrenci
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

Benetton'un Trevisto'daki ‘Fabrica’ adını verdiği eğitim merkezine Türkiye'den ilk giden Oğuz Abdullah İçsöz oldu. İçsöz, Benetton'un fotoğrafçısı Toscani'nin başında bulunduğu merkezde bir yıl eğitim görecek.

Dünyaca ünlü İtalyan modacı Luciano Benetton'un İtalya'nın Trevisto kentindeki ‘‘Fabrica’’ adlı eğitim merkezinin ilk Türk öğrencisi 24 yaşındaki Oğuz Abdullah İçöz oldu. Müzik, video, grafik ve reklam alanlarında eğitim veren Fabrica'nın danışmanlığını Benetton'un fotoğrafçısı Oliviero Toscani yapıyor.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Sinema ve Televizyon Bölümü son sınıf öğrencisi olan Oğuz Abdullah İçsöz, video alanında eğitim göreceği Fabrica'da bir yıl süreyle kalacak. İçsöz, daha önce de Ankara Üniversitesi Klasik Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde bir süre eğitim gördü. Latince'de ‘‘çalışma atölyesi’’ anlamına gelen Fabrica, 1995 sonunda Oliviero Toscani tarafından kuruldu. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen adaylar, sadece 20 öğrencinin eğitim görebileceği Fabrica'ya titiz bir elemeden sonra kabul edilebiliyor. Lise yıllarından beri amatör olarak video çekimi ile ilgilenen Oğuz Abdullah İçsöz'e Fabrica yolunu İstanbul'da bulunan Alman Kültür Merkezi açtı. İçöz, Alman Kültür Merkezi'nde Angela Melitopoulus'un verdiği video seminerlerine katıldı. Daha sonra Benetton'nun Fabrica'sında video eğitimi vermeye başlayan Melitopoulus, Oğuz Abdullah'ı çekimlerini göndermesi için teşvik etti. İçsöz, Fabrica'ya kabul edilişini şöyle anlattı:

‘‘Hazırladığım kısa metrajlı deneme filmini Fabrica'ya gönderemedim. Daha sonra geçen yıl nisan ayında Oliviero Toscani'nin Akmerkez'de kitabını imzalayacağını öğrendim. Kendisi ile tanışıp, filmimi vermek için Akmerkez'e gittim. Fakat kendisine ulaşamadım. Oradaki Benetton yetkilileri aracılığı ile video kasetimi iletebildim. Daha sonra da Fabrica'ya kabul edildiğim haberi geldi.’’

İçsöz Fabrica'da biri grafik biri de video alanında iki proje hazırlıyor. Projelerin başarılı bulunması halinde Benetton tarafından, dergilerde ve reklamlarda kullanılma şansı doğacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!