Bendeniz mahkemelik

Güncelleme Tarihi:

Bendeniz mahkemelik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2007 00:00

1976-77 yıllarında düzenlenen Altın Kelebek ödüllerinde, üst üste iki kez 'en iyi şarkı' ödülünü kazan "Kemancı" şarkısı, söz yazarı Mehmet Yüzüak ile ünlü popçu Bendeniz'i karşı karşıya getirdi. Yüzüak, şarkısının sözlerini değiştirdiği ve izin almadan albümüne koyduğu için Bendeniz'i mahkemeye vereceğini açıkladı. Bendeniz'e mahkeme yolu görünürken, Mehmet Yüzüak, kendisinden istenseydi izin vereceğini söyledi.

 

Haberin Devamı

"Değiştim" adını verdiği yeni almüyle dişiliğini ön plana çıkaran Bendeniz, sözleri Mehmet Yüzüak, bestesi Rıfat Şanlıer'e ait "Kemancı" adlı şarkıyı izin almadan yeni albümüne koyduğu için mahkemelik oldu. 30 yıldır, Behiye Aksoy, Muazzez Abacı, Gönül Yazar, Gönül Akkor, Tanju Okan, Emel Sayın, Ahmet Özhan, Adnan Şenses, Mediha Şen, Neşe Karaböcek, Gönül Gül gibi birçok sanatçının albümünde yer verdiği şarkıyı izinsiz okuduğu gerekçesiyle Bendeniz'i mahkemeye vermeye hazırlanan ünlü söz yazarı Mehmet Yüzüak, "Eğer gelip benden izin isteseydi seve seve okumasına izin verirdim. Zaten Bendeniz albümüne ilk defa bir başka söz yazarının şarkısını seslendirdi. Bu benim için gurur verici bir durum. Keşke benimle görüşmeyi denesiydi. Bana ödeyecekleri parayı da Eyüp çocuk yuvasına bağışlardım" dedi.

Haberin Devamı

Çocuğumu çaldılar

Bulunduğu durumdan çok rahatsız olduğunu ve istese Bendeniz'in albümünü toplattırabileceğini sözlerine ekleyen Mehmet Yüzüak, konuşmasını şöyle noktaladıi: "Şarkımı albümüne koyduğu yetmezmiş gibi bir de sözlerini değiştirdi. Ben 'Gitme bu gece sen de kal' derken o 'Gitme bu gece benimle kal' diyor. Ben kemancıya neden benimle kal diyeyim ki... Bu bana yapılan bir saygısızlıktır. Kendilerine ihtar gönderdim ama almamışlar. Çocuğumu benden çaldılar..."

Bendeniz mahkemelik

Bendeniz, yani albümü için çektirdiği fotoğraflardaki seksi imajıyla dikkat çekti. Mehmet Yüzüak (sağda)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!