Benden Bu Kadar

Güncelleme Tarihi:

Benden Bu Kadar
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sinemalarımız Oskar adayı filmlerden yana çok şanslı. Bu yılın rekortmen adayı Titanik, ardından Başkanın Adamları derken şimdi de sırada Benden Bu Kadar (As Good As It Gets) var. Başrol oyuncuları Helen Hunt ile Jack Nicholson'a Altın Küre kazandıran bu film, tam yedi dalda Oskara aday. Yönetmenliğini James L. Brooks'un yaptığı filmde Nicholson ve Hunt'ın yansıra Greg Kinnear, Cuba Gooding Jr. ve Skeet Ulrich de rol alıyor. Benden Bu Kadar, birbirinden çok farklı yaşamlar sürdüren üç New Yorklu'nun kesişen yollarının öyküsünü anlatan ilgi çekici bir komedi. Yönetmen, yazar, yapımcı James L. Brooks filmin öyküsünü bir kaç yıl önce okumuş bu öyküyü sinemaya aktarmaya karar vermiş.

Brooks, oldukça karmaşık bir karakter olan Melvin'i oynaması için Jack Nicholson'ı aramış. Ona göre Melvin, Nicholson'ın bugüne dek oynadığı en zor rol... Bu rolü büyük bir başarıyla götüren Nicholson'ın Oskar alması ihtimali de yüksek.

Filmde, Melvin'in anti-sosyal davranışlarına büyük sabır gösteren Carol Conelli'yi oynayan Helen Hunt da yıllardır okuduğu en güzel senaryonun bu olduğunu söylüyor. Hunt da bu yılın kadın oyuncu Oskar'ının güçlü adaylarından.

Benden Bu Kadar'ı kesin olarak sınıflandırmaktan hem yönetmen hem de oyuncular kaçınıyorlar. Brooks öyküyü temelde bir romantik komedi olarak tanımlıyor. Kinnear ise ‘‘Filmde işlenen çok değişik temalar ve çok değişik ilişkiler var. Hepsini toplayıp hoş, basit bir tanımlama yapmak imkansız’’ diyor.

Filmin önemli karakterlerinden biri de Simon'ın çok sevdiği köpeği Verdell. Filmin dramatik gelişimi bu köpek üzerine kurulu. Brooks, filmin isminin Bir Köpeğin Öyküsü bile olabileceğini söylüyor ve ekliyor ‘‘Olayları köpeğin bakış açısından çözümlemek herşeyi çözümlüyor. Verdell filmin 4. karakteri’’...

Hayvan koordinatörü Gary Gero ve eğiticiler Roger Schumacher ve Ray Beal, Verdell rolünü oynayabilecek yetişkin bir köpek bulmaya çalışmışlar. Sonunda Jill adlı bu sevimli köpeği bulmuşlar. Jill, tam 15 hafta boyunca, sadece bir gün tatil yaparak çalışmış sette. ‘‘Ancak sonuç gerçek oyuncuların zararına oldu’’ diye espri yapıyor Greg Kinnear.‘‘Jill hepimizi çok kötü bir şekilde geride bıraktı. Jack, Helen ve ben hep bundan bahsediyorduk.’’

Benden Bu Kadar, En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Film Müziği ve En İyi Kurgu dallarında Oscar'a aday gösterilme başarısını yakaladı.

Helen Hunt, başrolü Jack Nicholson gibi bir usta oyuncuyla paylaşmaktan çok memnun. ‘‘Jack, bence bir prens. O ve ben aynı şekilde çalışıyoruz. İşimizi doğal, içgüdüsel yolla yapıyoruz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!