Ben yolumu buldum

Güncelleme Tarihi:

Ben yolumu buldum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

DSP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, kendisine yöneltilen tarikatçı suçlamalarına yanıt verirken, ‘‘Ben yolumu halk ozanlarının tuttuğu ışıkla bulmuşum’’ dedi. Ecevit, dün partisinin Meclis Grubu'nda yaptığı konuşmada, şu mesajları verdi:

GÖLGE ETMESİN

Ekonomideki olumlu gelişmeler ve gerçekler karşısında hükümete destek verme vaadinde bulunan CHP'den bir tek isteğimiz var; Gölge etmesinler başka ihsan istemez. Baykal, her seçimde halkın verdiği mesajın liderlerce değerlendirilemediğini söylüyor. SHP ve CHP, halkın mesajını iyi değerlendirebilseydi, oyları sürekli düşüş sürecine girmezdi.

PİLOTAJ HATALARI

Baykal, liderlerin pilotaj hatası yaptıklarını da söylüyor. Bu sözler de bazı liderler için doğrudur. Baykal'ın pilotaj hatası yüzünden CHP, 1995'de neredeyse barajın altında kalıyordu. Çiller'in pilotaj hatası yüzünden DYP, RP'ye teslim oldu, Çiller'in siyasi hayatı da sonuna yaklaşmakta. Erbakan'ın pilotaj hatası yüzünden RP'de ise ne pilot kaldı, ne uçak kaldı. Benim pilotluğum konusunda birşey söylemek ise bana düşmez. DSP, hızlı bir yükseliş süreci içinde. Meclis'te birkaç fire verdik ama onun acısını ilk seçimlerde fazlasıyla çıkartırız.

GÜLEN, BAHANE

CHP'ye geçen arkadaşımız, Fethullah Gülen bahanesine sarıldı, benimle ilgili tarikatçılık eleştirileri yapılmaya başlandı. Benim tarikata ihtiyacım yok. Tarikat, yol demektir. Ben kendi yolumu bulmuşum. Ben kendi yolumu, halk erenlerinin, ozanlarının tuttukları ışıkla bulmuşum. Ben yolumu Hacı Bektaş Veli'lerden, Yunus Emre'lerden, Pir Sultan Abdal'lardan, Aşık Veysel'lerden, Atatürk'ten aldığım ışıkla bulmuşum. 1960'lar, 70'ler, 80'lerden beri laiklik, Türk-İslam tasaffuvu, inanç özgürlüğü konusunda ne söylüyorsam, şimdi de onu söylüyorum.

BAYKAL'A SORUN

Fethullah Gülen'in çevresinin yurtdışında açtığı Türk Bayraklı, Atatürk resimli, İstiklal Marşlı okulların, yeni Türk cumhuriyetlerinde İran köktendinciliğinin etkisini önlemeye katkıda bulunduğunu söylemişim. Bunu kim inkar edebilir? Bugün ben gazeteci olsam, Deniz Baykal'a, 'Bu okulları birer irtica yuvası olarak görüp görmediğini' sorarım. Eğer bu okulları irtica yuvası olarak görüyorsa, iktidarları döneminde bu okullara karşı ne önlemler aldığını sorarım. Bugün Türkiye'de irticayı besleyen okullar, yurtlar, Kuran kursları yok mu? Elbette var, fazlasıyla var.

OY HESABI YAPMAM

Ben laiklik, din, İslam, inanç konusunda oy hesabı yapmam. Oy hesabına dayanarak dini kullananları da Türkiye, insanlık ve İslam için en büyük tehlike olarak görürüm.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!