Ben starım, Hakim Bey

Güncelleme Tarihi:

Ben starım, Hakim Bey
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Uyuşturucu, vergi borcu, hakaret davası, asker kaçağı derken ünlülerin mahkemelik olmasına alıştık artık.

Ve sonunda Beşiktaşlı Oktay, eski arkadaşı Serdar'ın kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle asayiş şubesine başvurdu. Önümüzdeki günlerde açılması muhtemel bir sürü davanın da ilk adımı böylelikle atılmış oldu. Ancak bu ne ilkti, ne de son. Özellikle bu yılın ilk gününden beri sanattan sosyeteye, modadan spor dünyasına, birçok ünlü isim farklı sebeplerden dolayı mahkeme kapılarını öyle veya böyle aşındırır oldu...

Vergi veya kumar borcu

1999 yılına vergi kaçıran ünlülerle başladık. İstanbul Defterdarlığı birçok sanatçıya ceza kesti. Sibel Can, Bülent Ersoy, Hande Ataizi, Seren Serengil, Pınar Eliçe, Aşkın Nur Yengi, Hakan Peker, Muazzez Ersoy, Candan Erçetin, Adnan Şenses ve Mine Koşan...

Aynı zamanda birçok sanatçı vergi incelemesine alındı. Bunların arasında Cem Yılmaz, Haluk Levent, Levent Yüksel, Rafet El Roman, Mahsun Kırmızıgül, Seda Sayan, Sertap Erener, Sezen Aksu, Yılmaz Morgül, Serdar Ortaç, Kibariye, Tarkan, Burhan Çaçan, Neşe Erberk, ve MFÖ Grubu gibi isimler bulunuyor.

Küçük Onur'a ailesine aldığı 19 milyarlık evin vergi borcundan haciz geldi.

Hülya Avşar'ın annesinin kendisinden habersiz 8 gecelik gazino programı için 5 milyar liraya imza atması Avşar'ın 3 saat gözaltında kalmasına neden oldu.

Ajda Pekkan, eski menajeri tarafından karşılıksız 4 çekin toplamı 200 milyon lira için mahkemeye verildi.

Şarkıcı Of Aman Nalan İstanbul Plak Şirketi'nden ‘‘Usul Usul’’ kasedi için 40 milyar lira alacağını belirterek dava açtı.

Uyuşturucu davaları

Özlem Tekin hakkında extacy kullandığı iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Daha önce aynı suçtan DGM'de yargılanan Yıldız Tilbe yine uyuşturucu kullandığı ihbarı üzerine gözaltına alındı.

Ebru Şallı, Sevda Demirel, Gözde Tan, Aslıhan Gedik, dansöz Sibel Gökçe, Leyla Adalı, kokain kullandıkları iddiasıyla iki yıla kadar hapis istemiyle yargılandılar. Sevda Demirel ve Sibel Gökçe birer yıl hapis cezasına çarptırıldı. İki sanık 5 yıl içerisinde suç işlemezlerse cezaları kaldırılacak.

Aynı davaya gerekçesiz katılmayan Ebru Şallı için gıyabi tutuklama kararı çıktı. Şallı'nın 3 gün süren cezaevi yaşamı tahliye kararıyla son buldu. Eski eşi Ozan Orhon ise yeni açtığı mağazasında 2 gram esrar bulundurmaktan gözaltına alındı.

Bir dönemin sinema oyuncusu Alev Sayın, uyuşturucu sattığı iddiasıyla tutuklandı.

Kaçakçılık olayları

Yasemin Koşal tarihi eser kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 3 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

Ünlü futbolcu Kompela'ya yurda kaçak Mercedes sokup satmak suçundan dava açıldı, futbolcunun sınır dışı edilmesine karar verildi.

Yasa dışı örgütler ve çeteler

Sibel Can ve eski eşi Hakan Ural Karagümrük Çetesi'nin elebaşısı Nuri ve Vedat Ergin kardeşleri azmettirmek suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle DGM'de yargılanıyorlar.

Ahmet Kaya bölücü PKK örgütüne destek verdiği gerekçesiyle DGM'de yargılanıyor.

Manken ve dizi oyuncusu Görkem Turgut, yasa dışı örgüte üye olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Hakaret edenler ve edilenler

Hülya Avşar televizyonda yaptığı bir konuşmada M SÜ öğrencilerine hakaret ettiği gerekçesiyle mahkemeye verilmiş, bir milyar lira tazminat ödemeye mahkum olmuştu. Sonra Yargıtay tazminatı çok fazla bulundu.

Bu kez Serdar Ortaç, Hülya Avşar'ın bir televizyon programında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu.

Feridun Düzağaç, Okan Bayülgen’in programında ‘‘Aşkın E Hali’’ adlı şarkısıyla dalga geçtiği gerekçesiyle 20 milyar liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Merve İldeniz meslektaşı Esin Moralıoğlu'na kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle dava açtı.

Futbolcu Sergen, Akşam Gazetesi yazarı Kazım Kanat'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada para cezasına çarptırıldı.

Telif hakları

İbrahim Tatlıses Müyap ve Mesam tarafından, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet ettiği iddiasıyla 3 aya kadar hapis

istemiyle iki ayrı davada yargılanıyor. Ayrıca sanatçı ‘‘Sabuha‘‘ adlı şarkısının kendisine ait olduğunu iddia eden Ekrem Arman'a tazminat ödemek zorunda kaldı.

Ağır Roman filminin yapımcısı Müjde Ar ile yönetmeni Mustafa Altıoklar aleyhine senaryoyu tahrif ettikleri ve telif ödemedikleri gerekçesiyle Metin Kaçan tarafından 230 milyar lira tazminat davası açıldı.

Askerlik sorunu

Askerlik konusunda başı derde giren genç erkek sanatçıların yanı sıra İsrail'den Türkiye'ye gelen genç kadın sanatçı Linet'in asker kaçağı olması yılın ilk aylarında kamuoyununu oldukça şaşırttı.

Azer Bülbül 1999 başlarında askerlik işlemlerini yaptırmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı. O şimdi asker.

Serdar Ortaç askere gitmemek için hile yaptığı iddiasıyla iki ay hapis yattı. Ortaç, daha sonra hem tahliye olup hem de askerliğini bir yıl erteletti.

Tarkan'ın dünyaca ün kazanması askerliği konusunde esneklik sağlamadı. Sanatçı Türkiye vatandaşlığından çıkarılmak üzere yargılanıyor.

Babalık davası

Emrah Bursa'lı hayranı Ebru Çolak tarafından çocuğunun babası olduğu gerekçesiyle mahkemeye verildi. Yapılan DNA testinde çocuğun yüzde 99.77 Emrah'ın olduğu yönünde rapor verildi fakat karar Yargıtay'da bozuldu. Yeni DNA testi için Emrah 27. kez mahkemeye gelmedi.

Yaralama ve cana kast

Seda Sayan'ın kendisi gibi şarkıcı olan kardeşi Sedat Gürsaçar bir tartışma esnasında kardeşi Şahin Gürsaçar'ı yaraladı. Sedat Gürsaçar olayın hemen ardından tutuklandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!