Ben mırıldandım Hülya söyledi

Güncelleme Tarihi:

Ben mırıldandım Hülya söyledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 22:05

15 Temmuz Şehitleri Köprüsü’nden 8 Mart 2016’da intihar eden 45 yaşındaki Erol Çetin’i atlaması için teşvik ettiği iddiasıyla yargılanan Merve Özocak, 4’üncü duruşmada ifade değiştirerek yanındaki akrabasını suçladı: İstanbul 66’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 4 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Merve Özocak, Erol Çetin’in oğlu Can Çetin ile kardeşi Ramazan Çetin katıldı.

Haberin Devamı

Diğer sanık Hülya Uysal duruşmaya gelmedi. Duruşmada söz alan Merve Özocak bazı açıklamalarda bulunmak istediğini belirterek şunları söyledi:

AKRABA DİYE SUSMUŞTUM

“O gün trafik sıkışıktı. İnternete bakıp intihar vakasını öğrenmiştim. Trafik sıkışıklığını da intihar vakasına bağladığım için kendi kendime söyleniyordum. Tam şahsın bulunduğu noktaya geldiğimizde Hülya Uysal bulunduğu koltuk tarafındaki pencereyi açıp yarı beline kadar çıkarak ‘atlayacaksan atla’ deyip küfürlü konuştu. Benim konuşmam mırıldanma şeklindeydi. Polis memuru bizim tarafa baktığında benim ağzımın da oynadığını gördüğü için sözü benim söylemiş olduğumu düşündü. Şahsın yanından geçmemizle atlaması bir olmuştur. Hülya Uysal’ın araç içindeki konumuna ilişkin fotoğraf vardır. Basında yer alan bir fotoğraftır. Bunu da mahkemeye sunacağım. Bunu açıklamamın sebebi benim ilk aşamada bilmediğim ancak şu anda öğrendiğim, Hülya Uysal’ın emniyetteki ifadesinde başını yanındaki şahsın omuzuna dayar vaziyette uyumakta olduğuna, benim sesimi duyduğuna yönelik açıklamasıdır. Vicdan azabı duyuyorum. Hülya Uysal’ın hasta olması ve akrabalık ilişkilerim bozulmasın diye bugüne kadar sustum. Annem de kanser hastası. Onun yanında bulunmam gerekirken buradayım. Hülya Uysal 3 duruşmaya da gelmedi. Bu kadar ağır cezası olduğunu bilmiyordum. Bu aşamalara gelebileceğini düşünmemiştim.”

Haberin Devamı

KURTARMAYA YÖNELİK BEYAN

Sanık Hülya Uysal’ın avukatı Lale Büyük Efe, “Merve Özocak’ın savunmasına ilişkin müvekkilim ile görüşüp beyanda bulunacağım. Aleyhe olan beyanları kabul etmiyoruz” dedi. Çetin Ailesi’nin avukatı Halil İbrahim Üresin ise “Sanığın kendisini kurtarmaya yönelik gerçeğe yakın beyanına bir diyeceğimiz yoktur” diye konuştu. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

BAKMADAN GEÇME!