Ben kurtuldum ya diğerleri

Güncelleme Tarihi:

Ben kurtuldum ya diğerleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2013 01:25

Gezi eylemlerine katıldığı iddiasıyla gözaltına alınan ve sınır dışı edilen Fransız öğrenci Elisa Couvert, İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı idari davaları kazandı.

Haberin Devamı

Türkiye’ye giriş yasağı kalkan genç kız, “Bu kadar hızlı sonuç beklemiyordum. Ama çok mutluyum. Adaletsizlik bir adli kararla giderildi” dedi. Bir dernekte staj yaptığı dönemde Gezi olaylarına tanıklık eden ve gaz bombalarından kaçarken sığındığı Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) binasında gözaltına alınan Couvert’in İçişleri Bakanlığı hakkında açtığı davada, Ankara 1’inci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Avukatı Gülizar Tuncer ise yürütmeyi durdurma kararının ardından Couvert’in artık Türkiye’ye gelebileceğini söyledi. Couvert, 10 gün Yabancılar Şube’de tutulmuş ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmişti. Bu sürede avukatı aracılığıyla mahkemeye başvuran Couvert, hakkındaki sınır dışı kararının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptalini istemişti. Ankara 1’inci İdare Mahkemesi, İçişleri Bakanlığı’nın savunması ve ara karara ilişkin cevabı alınana kadar Couvert’in sınır dışı edilmesi işlemine ilişkin yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca savunmasını yapması ve ara karara cevap vermesi için de İçişleri Bakanlığı’na 10 gün süre verdi.

Haberin Devamı

MÜCADEYE DEVAM ETMELİ

Kararın ardından Hürriyet’e konuşan Couvert, yasağının kalktığını önceki akşam öğrendiğini belirterek şöyle konuştu: “Hiçbir şey yapmadan sınır dışı edilmek, yabancı cezaevlerinde o koşullarda yaşamak, o muamelelere maruz kalmak, bütün gördüklerim, benimle beraber olan insanların yaşadığı acılar... Bunlar hâlâ gözümün önünden gitmiyor. Ben kendi adıma elbette sevindim. Avukatlarım da beni çok iyi savundu. Onlara da teşekkür borçluyum. Ama benim durumum medyatik hale geldi. Ya diğerleri? Diğerlerinin de bütün bu asılsız suçlama ve kötü muamelelerden kurtulması için bırakmamak, mücadeleye devam etmek gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!