Ben Hürriyet okuruyum

Güncelleme Tarihi:

Ben Hürriyet okuruyum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2001 00:00


Haberin Devamı

Ecevit'i satar Demirel'i yanında promosyon verirdim

Ecevit, Yılmaz, Bahçeli'yı satışa çıkartır, yanında da Demirel, Erbakan, Çiller'i promosyon olarak verirdim. Üç yıl içinde kendimizi düzeltir sonra da sattığımız yeri kurtarırdık.

Erkan ÖZTÜRK (Mersin)

Tiner çekilmeyen bir ülke yaratırdım

Çocukların açlıktan ölmediği, tiner çekmediği, üç kuruş için araba önüne atlamadığı, çıplak ayakla dolaşmadığı, elli kişilik sınıflarda okumadığı bir Türkiye yaratırdım.

Hümeyra Gürsoy ASLAN (İstanbul)

Aynı dili konuşurdum

Aynı dili konuşmak zorunluluğu getirirdim.

Ersan UYSAL (İstanbul)

Vizyonu olan öneri sahiplerini yönetici yapardım

Bu kampanyayı genişletip artık laf değil iş üretecek mantıklı vizyonu olan öneri sahibi gençleri, halkoyuyla oluşturulacak kurula seçtirip Türkiye'ye yönetici yapardım.

Orhan Erkan GÜNGÖR (Bursa)

Bu önerileri laf olsun diye yapmazdım

Laf olsun diye yapmıyorsak, 20 kelime ile değil 1-2 sayfayı ayırır, kurul onayından geçen yazıları süresiz yayınlardım.

Yaşar KANMAZ (Ankara)

Samsun'a çıkardım

Samsun'dan bir fert olarak yola çıkıp, Atatürk'ün iziyle yürümek, yüzbinlerle Ankara'ya ulaşmak, ‘‘Hak, millet oldu! Millet, devletini istiyor’’ diyebilmek isterdim.

Cemal AKKOÇ (İzmir)

Vekillere 24 saat halkı izlettirirdim

Vatandaşın 1 ay boyunca nasıl yaşam mücadelesi verdiğini göstermek amacıyla meclise dev ekran koydurarak 550 vekile 24 saat boyunca izlettirirdim.

Asım DAŞDEMİR (İzmir)

TL'yi yükseltirdim

Dört yaşındaki bir Türk çocuğunun bile marketteki çikolatayı göstererek ‘‘Bu kaç dolar’’ dediği Türkiye'mizde TL.'nin değerini yükseltirdim.

Ayfer CIRDI (Kayseri)

Kime, hangi fiyatla verildiğini yazardım

TPAO'nun yerinde olsam, ‘‘Daha uygun şartlarla, ihale bir başka firmaya verilmiştir’’ yerine, ‘‘Kime ve hangi fiyatla verildiğini’’ yazardım.

Ziya KARAL (Ankara)

Halkı soyanları yok ederdim

Önce nereden buldun yasasıyla halkımızı soyanları yok ederdim. Sonra, adam gibi adam yetiştirecek eğitim ortamı yaratırdım. Ülkemizin geleceğini bilimle, dürüstlükle yoğururdum.

Nuri Öcal ALTANAY (İzmir)

Özürlülere iş sağlardım

Özürlülere farklı alanlarda iş imkánı sunar ve kendi emekleriyle para kazanmalarını sağlardım. Bu sayede onların kendilerine olan özgüvenlerini açığa çıkarırdım.

Karabulut KISA (Trabzon)

Yargıyı bağımsız yapardım

Bankalar ve Siyasi Partiler Yasası'nı değiştirir, yargıyı bağımsızlaştırıp eğitime önem verirdim. Rüşvet ve hortumculara ağır cezalar verirdim.

Behçet GÜMÜŞ (Hatay)

STK'ları teşfik ederdim

‘‘Gönüllük’’ esastır. Tüm ilkokullar, ortaokullar, liseler ve üniversitelerde gönüllü STK'lara (Sivil Toplum Kuruluşları) üyeliği ve STK'larda görev almayı özendirir ve teşvik ederdim.

Korhan AKDAĞ (İstanbul)

3 vardiya çalıştırırdım

Büyük şehirlerde 24 saat her alanda 3 vardiya çalışılsın. Üretime, istihdama, ucuzluğa, trafiğe hayatın kolaylığına ve asayişe mükemmel masrafsız çözümdür.

Musa DEMİRKAYA (İstanbul)

AÇIKLAMA

13 Mayıs 2001 (Pazar) günü itibariyle, öneriler için başvurular kapatılmıştır. Faksla ve e-posta yoluyla bize ulaşan önerilerin girişleri yapılmaktadır ve oylama internette 20 Mayıs 2001 (Pazar) gününe kadar devam edecektir. Öneriler hurriyetim.com.tr'de yayınlanmaktadır. 10.000'i aşkın öneri ve 1.000.000'a yaklaşan oylarınıza teşekkür ederiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!