Ben herkesle görüşürüm

Güncelleme Tarihi:

Ben herkesle görüşürüm
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 17:13

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunun kendileri için milli bir konu olduğuna işaret ederek, “Ben Sayın Kılıçdaroğlu ile de görüşürüm, Sayın Bahçeli ile de görüşürüm, diğerleriyle de görüşürüm. Yeter ki burada ortak, samimi bir konsensüs oluşsun ve oturalım ortak kanaatleri birlikte paylaşalım” dedi.

G-20 zirvesi için gittiği Kanada'nın Toronto kentindeki temaslarının ardından yurda dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Toronto’daki temasları hakkında detaylar veren Başbakan, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Terörle mücadele konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmesinin söz konusu olup olmadığı sorusunu cevaplayan Başbakan, “Bu konuda benim herhangi bir ön yargım yok. Çünkü terörle mücadele konusu bizim için milli bir konudur. Ben Sayın Kılıçdaroğlu ile de görüşürüm, Sayın Bahçeli ile de görüşürüm, diğerleriyle de görüşünüm. Yeter ki burada ortak,

samimi bir konsensüs oluşsun ve oturalım ortak kanaatleri birlikte paylaşalım,” diye konuştu.

 

“ABD’YLE İSTİHBARATI PAYLAŞIMINI AŞAN BİR SÜRECİN İÇİNDEYİZ”

 

ABD Başkanı Barack Obama ile yapılan görüşmede gündeme gelen üçlü mekanizmada istihbarat paylaşımıyla ilgili soruyu yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "Üçlü mekanizmanın tabii içeriği hakkında kalkıp bilgilendirme yapmam doğru olmaz, ancak istihbarat paylaşımını aşan bir sürecin içinde olduğumuz muhakkak," dedi.

 

Erdoğan, "Dolayısıyla artık bu istihbarat paylaşımını daha da aşan, yapılması gereken terörle mücadelede ne varsa bunun yapılması noktasında daha kararlı adımların atılması hususu gündemimize geldi. Ve bunu da anlayışla karşıladıklarını, bunu da bu şekilde paylaştıklarını ben de memnuniyetle gördüm," diye konuştu.

 

MUHALEFET LİDERLERİYLE GÖRÜŞME

 

Terörle mücadele konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmesinin söz konusu olup olmadığı sorusuna Başbakan Erdoğan, şöyle yanıt verdi:

 

"Bu konuda benim herhangi bir ön yargım yok. Çünkü terörle mücadele konusu bizim için milli bir konudur. Ben Sayın Kılıçdaroğlu ile de görüşürüm, Sayın Bahçeli ile de görüşürüm, diğerleriyle de görüşünüm. Yeter ki burada ortak, samimi bir konsensüs oluşsun ve oturalım ortak kanaatleri birlikte paylaşalım. Bize düşeni biz süratle gerçekleştirelim ve diğer parlamento içinde, parlamento dışında tüm siyasi partiler de kendilerine düşeni yerine getirmek suretiyle, ortak bir söylem, bir dil birliği oluşturabilirsek, bir ortak mücadele platformunu oluşturabilirsek, inanıyorum ki terör örgütünü ademe mahkum etmiş oluruz ve çok daha kısa sürede netice alma imkanımız olur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!