Ben doğumumu bilmem Mete ise her şeyi bilir

Güncelleme Tarihi:

Ben doğumumu bilmem Mete ise her şeyi bilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2006 00:00

Uluslararası üne sahip tarihçilerimizden Prof. Dr. Mete Tunçay’ın 70. yaşı, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenen bir törenle kutlandı.

Törene katılan romancı Yaşar Kemal, "Ben anneme ne zaman doğduğumu sorduğum zaman, ’Yaylaya giderken’ diye cevap verir. Yani ben ne zaman doğduğumu bilmem. Ama Mete her şeyi bilir" dedi. Bu arada, Yaşar Kemal’in bir paltosuna Prof. Mete Tunçay tarafından el konulduğu da ortaya çıktı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Dolapdere Kampusu’nda düzenlenen törene Yaşar Kemal’in yanısıra Prof. Aydın Uğur, Prof. Ufuk Aras, Prof. Christopher Nauman, Prof. Alan Duben, Prof. Şevket Pamuk, Prof. Şule Kut, Prof. Tülin Bumin, Prof. Asaf Savaş Akat, Prof. Çağlar Keyder, Oğuz Özerdem, Çağatay Anadol ve Prof. Toktamış Ateş’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Tarih Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu’nun açış konuşmasından ardından Prof. Taner Timur, Prof. Murat Belge, Doç. Levent Yılmaz ve Fahri Aral söz aldı. İkinci bölümde ise Prof. Uygur Kocabaşoğlu, Doç. Cemil Koçak, Prof. Levent Köker ve Doç. Ahmet Demirel konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!