‘Ben Dersim katliamını lanetledim’

Güncelleme Tarihi:

‘Ben Dersim katliamını lanetledim’
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 22:45

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Samsun’da katıldığı toplu açılış töreninde, İstanbul’da ‘hayır’ çadırını ziyaretinde yaşadıklarını anlatarak, “‘Niçin hayır diyorsunuz’ dedim. Dediler ki ‘Biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz’ ‘Ya şu anda çağdaş bir Türkiye yok mu, neyiniz eksik’ dedim. Bakıyorsun mezhepçilik hemen arkadan geldi” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, özetle şunları söyledi:

KIYTIRIK PANKARTLARI

“Eğer bir gün bile şehitlerimizi unutursak kalbimiz dursun. Eğer bir defa bile şehitlerimizin aziz hatıralarını muazzeb edecek bir söz söylersek dilimiz kurusun. Eğer bir kez bile şehitlerimizin emaneti olan bu ülkeye ihanet edersek aldığımız her nefes bize haram olsun. Biz bu ülkeye, bu milleti ölümüne seviyoruz. Bu sevginin önünde hapishane demirleri bile duramadı. Bu aşktan bizi tankıyla, topuyla darbeciler dahi vazgeçiremedi. Hani Avrupa’daki gösterilerde pankartlara resmimizi koyup kafamıza silah dayıyorlar ya. Sanıyorlar ki bu şu şekilde bizi korkutacaklar, bu yoldan geri döndürecekler. 15 Temmuz’da F-16’larla, savaş helikopterleriyle bizi yolumuzdan döndüremediler, bunların kıytırık pankartı mı döndürecek? Yaptığınız terbiyesizlik sizin sicilinize kara bir leke olarak kazındı. Onun dışında biz tehditlere eyvallah etmeyiz.

Haberin Devamı

ALP DAĞLARI DEĞİL

Güya İsviçre bu olayla ilgili soruşturma açmış. Her şey İsviçre devletinin, hükümetinin, polisinin gözü önünde oldu. Onların polislerin korumasıyla oldu. Bu gösteri Alp Dağları’nın tepelerinde değil, İsviçre Parlamentosu’nun önünde oldu. Geçin bunları, geçin. Siz kimi aldatıyorsunuz? Eğer samimiyetinizi ispat etmek istiyorsanız ülkenizdeki teröristleri derdest edip kapının önüne koyarsınız, işte o zaman bizim gözümüzde ibra olursunuz. Caddelerinizde teröristler diz boyu dolaşıyor. Almanya öyle, Belçika öyle, Hollanda öyle. Alman polisinin arabasında PKK’lı terörist gösteri yapıyor.

DEDİM Kİ ÇOK AYIP...

Bu sabah gelirken İstanbul’da evet çadırının kurulduğu bir yere uğradım. Kendi semtimde. Yanında da ‘hayır’ çadırı var. ‘Evet’ çadırındakilerle görüştüm. Görüştükten sonra ‘Şimdi Samsun’a gidiyorum, bir de hayır çadırına uğrayayım’ dedim. Hayır çadırındakilere ‘Niçin hayır diyorsunuz, bana şunu söyler misiniz’ dedim. Dediler ki ‘Biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz’. ‘Ya şu anda çağdaş bir Türkiye yok mu, neyiniz eksik’ dedim. Yollarınız, köprüleriniz, hızlı tren, okullar, bunlar yok mu? 14 sene önce bunlar var mıydı? Ama şimdi bunlar var.

Haberin Devamı

Söylediği lafa bakın, ‘Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne niye Yavuz Sultan Selim Köprüsü adını koydunuz’ Dedim ki ‘Çok ayıp. Yavuz Sultan Selim Han’ın padişah olduğu zaman Osmanlı’nın toprağı 18 milyon kilometrekare idi. Böyle bir sultanın adını böyle bir köprüye koymaktan daha önemli ne olabilir? Ama olaya bakış ne? Bakıyorsun mezhepçilik hemen arkadan geldi, ‘Siz Alevilerle Sünnileri ayırıyorsunuz’ dediler.

AYRIM YAPMADIK

Biz bu ülkede Sünni-Alevi ayrımı yapmadık. Eğer böyle bir ayrım varsa Sayın Kılıçdaroğlu’nun kendisi Alevi. İşte bir siyasi partinin başında. Neyi eksik? Ben Dersim katliamını lanetledim. Ama o lanetleyemedi. Sayın Yıldırım, Dersim katliamını lanetledi, ama Kılıçdaroğlu lanetleyemedi. Niye? Lanetlediği zaman bir yerlere dokunacak. Biz samimiyiz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne onlar da hayır demişti. ‘Adını niye Yavuz Sultan Selim Köprüsü koydunuz’; hale bak. İsteseniz de istemeseniz de bunları yapıp yola devam edeceğiz.

Haberin Devamı

KANDİL, İMRALI, FETÖ...

Şu anda Kandil, İmralı’da bölücü örgütün başı ‘hayır’ diyor. FETÖ’nün başı hayır diyor. Ana muhalefet işte onlarla beraber yürüyor. AK Parti’ye, MHP’ye, BBP’ye, SP’ye, CHP’ye gönül veren kardeşlerim sesleniyorum size. Gelin Kandil’in isteklerine 16 Nisan’da ders verelim.”

‘YALAN UYDURUYOR’

Tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. 16 Nisan’da sandık başına gittiğinizde neye evet, neye hayır dediğinizi çok iyi bilmenizi istiyorum. Yurtdışındaki vatandaşlarımız dün itibariyle oy vermeye başladı. Onlardan da aynı şekilde tercihlerini bilinçli bir şekilde yapmalarını bekliyorum. 18 maddelik anayasa değişikliği için 180 maddelik yalan uyduranlara bakmayın. Önce açın, 18 maddeyi bir okuyun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!