Belleri kırıldı

Güncelleme Tarihi:

Belleri kırıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 21:35

Terörle mücadelede 20 ile 23 Temmuz arasında arka arkaya DAEŞ, DHKP-C ve PKK terör örgütlerinin saldırılarına muhatap olduk. Bu saldırılar karşısında o 3 günlük süreç içerisinde daha önce de devam eden saldırı ve provokasyonlarla birlikte 23 Temmuz’da aldığımız kararla her üç terör örgütüne karşı da eşzamanlı bir operasyonu başlattık. Bu eşzamanlı operasyonla bugün itibarıyla, şunu ifade etmek isterim ki Türkiye’ye dönük terör tehdidinin beli kırılmıştır.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, “Bugün itibarıyla, şunu ifade etmek isterim ki Türkiye’ye dönük terör tehdidinin beli kırılmıştır” dedi. New York’ta bulunan Davutoğlu, Turken Vakfı’nın akşam yemeğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:


EŞZAMANLI OPERASYON

“Terörle mücadelede 20 ile 23 Temmuz arasında arka arkaya DAEŞ, DHKP-C ve PKK terör örgütlerinin saldırılarına muhatap olduk. Bu saldırılar karşısında o 3 günlük süreç içerisinde daha önce de devam eden saldırı ve provokasyonlarla birlikte 23 Temmuz’da aldığımız kararla her üç terör örgütüne karşı da eşzamanlı bir operasyonu başlattık. Bu eşzamanlı operasyonla bugün itibarıyla, şunu ifade etmek isterim ki Türkiye’ye dönük terör tehdidinin beli kırılmıştır.

PKK VE DAEŞ’E ZARAR VERİLDİ

Son dönemde düzenlenen sınır ötesi operasyonlarla PKK ve DAEŞ (IŞİD) sığınaklarına büyük zarar verildi. Kuzey Irak’ta PKK’nın barındığı sığınaklar, mühimmat depoları, karargâhlar, Suriye’de sınırımızda DAEŞ’in Türkiye’ye dönük tehdit oluşturan bütün yapıları ve sığınakları, barınakları önemli ölçüde etkisiz kılınmış; ülke içinde de şehirlerimizde ve kırsal alanda kamu düzeni ve egemenliği sağlanması yönünde büyük bir mesafe katedilmiştir. Özgürlük ve güvenlik arasındaki dengeyi sağlarken, özgürlük alanlarının yaşayabilmesi için kamu düzenine yönelik tehditleri bertaraf edeceğiz. 1 Kasım seçimlerine giderken ülkemizde demokrasiyi hâkim, kamu düzenini mutlak anlamda egemen kılmak en önemli hedefimizdir.”

Haberin Devamı

Belleri kırıldı

3 boyutlu Gelibolu

Birleşmiş Milletler 70’inci Dönem Genel Kurul Toplantıları için New York’ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı elektronik saat bomba sanılan ve Teksas’ta gözaltına alınan Müslüman öğrenci Ahmed Muhammed ile görüştü. Başbakan ile eşi Sare Davutoğlu, genç mucitle birlikte selfie çekti. Hürriyet’e konuşan 14 yaşındaki öğrenci, okulda elleri arkasından kelepçelenip gözaltına alındığında korkmadığını belirterek, “Suçsuz olduğum aşikârdı” dedi. Ahmed Muhammed, ABD Başkanı Barack Obama’yla görüşmesinin ise ekimin 2’nci haftası planlandığını söyledi. Davutoğlu, Ergün Nuhut’un New York Halk Kütüphanesi’nde ‘Gelibolu bir milletin direniş destanı’ adlı üç boyutlu fotoğraf sergisinin açılışını da yaptı. (Razi CANİKLİGİL / NEW YORK)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!