Belgeler ABD'de

Güncelleme Tarihi:

Belgeler ABDde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

PKK terörü konusunda Şemdin Sakık'ın açıklamalarıyla son şeklini alan belge ve bilgiler ABD'ye iletiliyor. Belgelerde Suriye'nin teröre sadece lojistik destekle yetinmediği, operasyonel faaliyetler içinde olduğu da yer alıyor. Belgeler, PKK-Atina bağlantısını da içeriyor.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Korkmaz Haktanır, PKK terörü konusunda ortaya çıkan son belge ve bilgileri, ABD ile paylaşacağımızı açıkladı. Belgeler Suriye bağlantısını ve Yunan desteğini açıkça ortaya koyuyor. Haktanır, Türkiye ile ABD arasında dışişleri müsteşarları düzeyinde oluşturulan istişare komisyonu toplantılarına katılmak üzere geldiği Washington'da, ilk önemli görüşmesini Beyaz Saray'da, Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı James Steinberg ile yaptı. Haktanır, bu görüşmeden sonra yaptığı basın toplantısında, ‘PKK terörüyle ilgili olarak ortaya çıkan son bilgileri ABD tarafıyla paylaşacağız. Ortaya çıkan bazı yeni belgeler var. Daha çok Sakık’ın ele geçirilmesinden sonra, ortaya çıkan ‘Şimdiye kadar bu terörizmde hangi ülkeler rol oynadı?’ gibi konuları görüşüyoruz'' dedi. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, ‘Belgelerde hangi ülkeler var?’ sorusuna da şu cevabı verdi: ‘‘Bizim şu ana kadar görebildiğimiz, kesin olarak Suriye bağlantısını gösteriyor. Sadece PKK'nın Suriye'de barınması değil. Lojistik desteğin de ötesinde, bazı operasyonel faaliyetleri olduğu anlaşılıyor. PKK, Suriye'ye bağlı bir terör örgütü görüntüsü veriyor.’’

ATİNA PARMAĞI

Korkmaz Haktanır, Washington görüşmelerinde, PKK-Yunanistan ilişkilerinin gündeme getirilip getirilmeyeceği sorulduğunda da şu bilgiyi verdi: ‘‘Yunanistan'ın terör bağlantısını masaya getireceğiz. PKK kampları olduğu, eğitim verildiği, özellikle bomba eğitimi verildiği basında da açık belgelerle yayınlandı. Bunları alt alta dizseniz kaç tane vaka var. Her yakalanan itiraf etti. Nerede eğitim gördüklerini, nasıl götürüldüklerini anlattı. Tablo ortada. ABD'den, Yunanistan'ı uyarmasını isteyeceğiz. Daha önce de bunları gündeme getirdik. ‘Belgeleri getirin, gerekeni yaparız' dediler. ’’ Beyaz Saray görüşmesi sırasında, ABD tarafının nasıl bir tepki verdiği sorulduğunda da Haktanır, ‘Dinlediler ve not aldılar' dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!