'Belge yollamadım tanık değilim'

Güncelleme Tarihi:

Belge yollamadım tanık değilim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 00:35

FETÖ üyeliği soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkartılan eski CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, suçlamaları kabul etmedi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ soruşturması kapsamında aranan Bankacılık Devlet Denetleme Kurul Murakıbı Osman Zeki Canıtez il birlikte yakalama kararı çıkartılan Erdemir, basına, yaşadığı ABD’den e-mail göndererek açıklama yaptı. Erdemir’in, ‘Mehmet Hakan Atilla davasında New York Bölge Savcısı John H. Kim ve savcılık bürosu tarafından New York Bölge Mahkemesi’ne bildirilen tanık listesinde ismimin bulunduğunu, 28 Ocak 2014 tarihli sahte raporu yurtdışına götürerek New York Bölge Mahkemesi’ne ulaştırmak suretiyle yargılamada kanıt olarak kullanılmasını sağladığı, kendisine ulaşılamadığı’ iddialarıyla ilgili açıklaması şöyle:

‘RAPORU HİÇ GÖRMEDİM’
“Mehmet Hakan Atilla davasında 27 Kasım 2017 tarihinde savcılık bürosu tarafından New York Bölge Mahkemesi’ne bildirilen, davaya konu olması ya da tanıklık etmesi muhtemel isimlerin de yer aldığı 359 no’lu ve 17 sayfalık dokümanda ismim yer almamaktadır. Yakalama emri talebinde, ‘28.01.2014 tarihli sözde/sahte rapor’ olarak ifade edilen rapor ve içeriğiyle ilgili hiçbir bilgim yoktur. Bu raporu hiç görmedim, bir rapor ya da belgeyi bir mahkemeye ulaştırmadım. İsmimin birlikte anıldığı Osman Zeki Canıtez ile hiçbir ilgim ve tanışıklığım yoktur. ‘Firari olduğum’ iddiası bütünüyle asılsızdır. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kayıtlarında halihazırda ikamet etmekte olduğum ABD’deki ‘Yerleşim Yeri Adresi’ mevcuttur. Bana tebligatın yapılmasının önünde hiçbir engel yoktur.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!