Belge işi siyasi ithamnameye döndü

Güncelleme Tarihi:

Belge işi siyasi ithamnameye döndü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2009 00:00

CHP Genel Başkanı Baykal, ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın aslını yollayan ihbarcı subayın neden 4.5 ay beklediğini sorarak, “Belgeyi gönderiyor gibi yaparken, 3 tane yazı koyuyor. Biri belge, biri kişisel ithamnamesi, üçüncüsü de Bilgi Destek Planı. Üstelik de CHP büyük bir ithamın hedefi” dedi. Baykal, “Artık belge konusu olmaktan öteye geçti iş, siyasi ithamnameye dönüştü” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nın aslıyla birlikte savcılığa gönderilen mektupta CHP’ye yönelik suçlamalarla ilgili, “Ben bu kişinin CHP’ye yönelik ithamını okuduğumda, CHP Genel Başkanı olarak bu ithamın ne kadar boş, temelsiz, peşin hükümlü, siyasi amaçlı olduğunu çok iyi görebiliyorum. Bu ihbar mektubunda CHP’nin hedef olarak seçilmiş olmasının ne anlama geldiğini ben çok iyi görüyorum” dedi. Baykal, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’ndaki basın toplantısında şunları söyledi:

Neden 4.5 ay bekledi

Şimdi artık belge konusu olmaktan öteye geçti iş, bir siyasi ithamnameye dönüştü. Bunu takip etmek, bunu aydınlatmak lazım. İhbarcı subayın ifadesine göre belgeyi alıp 4.5 ay bekletmiş. 4.5 ay sonra bir kanun çıktı. 4.5 ay sonra albay sorumlu, Genelkurmay Başkanı sorumlu, hatta CHP sorumlu hale getirilmek isteniyor. Bu kişi belgeyi savcılığa göndermekle yetinmeyip, ayrı bir ihbar mektubu da yazmış. Farklı ve kapsamlı, eldeki belgeyle doğrudan kanıtlanması mümkün olmayan ithamlarda bulunuyor. Bu ihbar mektubuyla belgeden yola çıkarak, çok daha farklı siyasi hedeflere yönelik açılım gerçekleştirilmek istenmiştir. Belge bir albayla ilgili belgeyken, belgenin yanına ihbar mektubu eklenerek olay Genelkurmay Başkanı ve komutanlık konusu haline dönüştürülmüştür, hedeflenmiştir.

Temelsiz, siyasi amaçlı

Bu muhbir vatandaş, CHP’yi de bir büyük ithamın hedefi durumuna getirmiştir. Ben bu kişinin CHP’ye yönelik ithamını okuduğumda, CHP Genel Başkanı olarak bu ithamın ne kadar boş, temelsiz, peşin hükümlü, siyasi amaçlı olduğunu çok iyi görebiliyorum. Bu ihbar mektubunda CHP’nin hedef olarak seçilmiş olmasının ne anlama geldiğini ben çok iyi görüyorum. Belgeyi gönderiyor gibi yaparken, 3 tane yazı koyuyor. Biri belge, biri kişisel ithamnamesi, üçüncüsü de Bilgi Destek Planı. 1’ken 3 çıktı. Ortada ciddi bir çatışma kararının alındığını ve bu kararın çeşitli yöntemlerle belli stratejiyle, zamanlamayla uygulanmakta olduğunu görüyoruz.

Ağız okumaya önlem

CHP lideri Deniz Baykal, dün partisinin İstanbul İl Merkezi´nde parti yöneticileri, il ve belediye başkanlarıyla bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. Baykal gazetecilerin sorularını yanıtlarken, bir ara yanındaki CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in, anlaşılmaması için elini siper ederek söylediklerini dinledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!