Belge görmedim, kayıt izlemedim

Güncelleme Tarihi:

Belge görmedim, kayıt izlemedim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 00:42

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, evi çevresinde operasyonla yakalanan iki subayla ilgili Ankara Emniyet Müdürünün kendisine verdiği bir iki bilginin dışında ne bir belge gördüğünü, ne bir kamera kaydı izlediğini, ne de aramalarda elde edilmiş belgeler üzerinde bilgi sahibi olduğunu belirtti.

Arınç, “Bunu bütün samimiyetimle ve namusumla teyit ederek söylüyorum ki, savcının ve hâkimin işine karışacak bir yapıda değilim” dedi. Arınç, Televizyon Yayıncıları Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve sektör temsilcileriyle İstanbul Ihlamur Kasrı’nda yaptığı toplantının ardından, 19 Aralıkta Ankara’da iki askeri personelin şüphe üzerine yakalanıp daha sonra serbest bırakılmasına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Bu konuyu o günden itibaren basın önünde konuşmadığını belirten Arınç, “Oysa iddia edildiği şekliyle benimle ilgili bir konu. Olayın bir mağduru varsa ben görülüyorum” dedi. Emniyetin elde ettiği bilgi ve bulgulara savcılığın el koyduğunu ve bu konuda konuşmamaya gayret ettiğini ifade eden Arınç, bir hukukçu ve siyasetçi olarak bu konuya dikkat ettiğini kaydetti. Arınç, “Hiçbir sendrom içinde değiliz. Bu tür olayları bir senaryo haline getirmenin ne kadar rezil ve ahlaksız bir iş olduğuna da inananlardan birisiyiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!