Belediyenin Kürtçe internet sayfasına inceleme

Güncelleme Tarihi:

Belediyenin Kürtçe internet sayfasına inceleme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2007 12:45

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin internetteki sayfasında yapılan Kürtçe yayın dolayısıyla Başkan Osman Baydemir'in yazılı ifadesini aldı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin www.diyarbakir.bel.tr adresinde bir süre önce Türkçe'nin yanı sıra İngilizce ve Kürtçe yayın yapılmaya başlandığı hatırlatıldı.

İçişleri Bakanlığının, sitedeki Kürtçe yayınla ilgili inceleme yapmak üzere 2 mülkiye baş müfettişini görevlendirdiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Bakanlığın görevlendirme emriyle Diyarbakır'a gelen müfettişler Gürsel Metin ve Ahmet Koyuncu, belediyenin resmi internet sitesinde Kürtçe yayın ile ilgili bir karar ya da teklif bulunup bulunmadığı, bunun için harcama yapılıp yapılmadığı ve Kürtçe yayının içeriği konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e yazılı sorular yöneltmiştir.

Baydemir ise cevap olarak, belediye hizmetlerinin halka daha iyi anlatılması amacıyla Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe'nin Kurmanci lehçesiyle ve çalışmaların uluslararası alanda takip edilmesi amacıyla İngilizce yayına başladığını belirterek, Kürtçe ve İngilizce yayın içeriğinin Türkçe yayının içeriğiyle aynı olduğunu iletmiştir. Baydemir, ayrıca, hizmetin doğrudan temin yoluyla yapıldığını, Kürtçe ile İngilizce çeviriler için toplam 22 bin 420 YTL harcandığını ve bu yayın konusunda yasal engel olmadığını bildirmiştir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!