Belediyenin 453 ceset torbası kayıp

Güncelleme Tarihi:

Belediyenin 453 ceset torbası kayıp
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2009 16:27

ISPARTA Belediyesi, 29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden 12 gün önce adli vakalarda kullanılmak üzere toplam bedeli 7 bin 670 TL olan 500 ceset torbası aldı. Ancak seçimden 25 gün sonra yapılan sayımda 453 ceset torbasının kayıp olduğu belirlendi.

Kayıp ceset torbaları tutanakla kayıt altına alınırken, Belediye Hukuk İşleri Birimi konuya ilişkin incelemesini tamamladıktan sonra ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

Isparta'da seçimden sonra yönetime geçen Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın'ın talimatı üzerine Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Mezarlıklar Birimi'nde inceleme yapıldı. Mezarlıklar Birimi'ne 17 Mart 2009 tarihinde teklif usulüyle 500 ceset torbası satın alındığı belirlendi. Belediye Satın Alma Müdürlüğü'nün bu ihtiyacın karşılanması amacıyla teklif çağrısında bulunduğu ve teklif veren 3 firmadan en düşüğünü 6 bin 500 TL artı KDV ile Garanti İnşaat ve Plastik Tic. A.Ş.'nin verdiği belirtildi. Bu satın alma süreçleri sonucunda Garanti Plastik firmasının 500 ceset torbasına karşılık 20 Mart 2009 tarihinde KDV dahil 7 bin 670 TL fatura kestiği belirlendi. Seçimden 25 gün sonra yapılan sayımda ise 453 ceset torbasının kayıp olduğu ortaya çıktı. Ceset torbalarının yokluğu, yeni belediye yönetiminin satın alma belgeleri ve seçimden sonra düzenlenen tutanakları karşılaştırması sonucunda belirlendi. Tutanakta, mezarlıklar birim sorumlusu Hasan Hüseyin Şenol, memur Osman Doğan, işçi Yakup Uğur'un imzası, şirket işçileri Emin Aykal ile Osman Ulutaş'ın da tanık olarak imzası bulunuyor.

Belediye Hukuk İşleri Birimi'nin konuya ilişkin incelemesini tamamladıktan sonra ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.
Belediye Mezarlıklar Birimi, ceset torbasını kaza, cinayet, intihar, yangın gibi adli vakalar ile sel, deprem gibi afet olaylarında yaşanan ölümlerde kullanıyor. Ceset torbası normal ölüm olaylarında kullanılmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!