Belediyelerin Bayındırlık'a arsa devir süresi uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

Belediyelerin Bayındırlıka arsa devir süresi uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2000 00:00


Gecekondu önleme bölgeleri için arsa devri süresi, 9 Eylül 2009 tarihine kadar uzatıldı.
Haberin Devamı

Gecekondu Kanunu ve bu kanuna ilişkin kanun hükmünde kararnameleri değiştiren 3414 sayılı kanunda değişiklik yapan kanun, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanun ile Hazine ve belediyelerin, gecekondu önleme bölgesi oluşturmak için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na arsa devretmesi süresi, 9 Eylül 2009 tarihine kadar uzatıldı. Buna göre, daha önce başlatılmış devir işlemleri ile yeni başlatılacak işlemler 9 Eylül 2009'a kadar sonuçlandırılacak.

Gecekondu Kanunu'nda değişiklik yapan 3414 sayılı kanuna eklenen geçici madde uyarınca, 9 Eylül 2000 tarihine kadar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nca gecekondu önleme bölgeleri kapsamında başlatılan işler ile bu tarihten sonra başlatılacak işlerin, yine bakanlık tarafından yürütülmesi hükme bağlandı.

3414 sayılı kanuna eklenen ayrı bir geçici maddeye göre, Marmara Bölgesi'ndeki depremden sonra konut ihtiyacının karşılanması amacıyla kamulaştırılan veya kamulaştırılacak olan arsa ve araziler ile yapılacak konutlarda, Gecekondu Kanunu hükümleri uygulanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!