Belediye yaptı belediye yıktı

Güncelleme Tarihi:

Belediye yaptı belediye yıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 18:20

Sivas’ta, 2008 yılında belediyece yapılan ve ödül alan kent meydanı düzenlemesi çerçevesinde Selçuklu eserlerinin bulunduğu bölgeye yapılan 12 dükkan, görüntüyü bozduğu gerekçesiyle yine belediye tarafından yıkıldı.

AK Parti’li Sami Aydın döneminde 2008 yılında Belediye tarafından yapılan ve Tarihi Kentler Birliği ve Kültürel Mirası koruma projesi ve uygulamalarına özendirme yarışmasında ’Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’ne layık görülen tarihi kent meydanı projesi çerçevesinde Şifahiye Medresesi arkasında tarihi dokuya uyumlu olarak yapılan dükkanlar, BBP’li Doğan Ürgüp başkanlığındaki Belediyenin müracaatı ile yıkıldı.

Başkan Ürgüp’ün, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na yaptığı talep sonrasında yıkım kararı alındı. Başvuru gerekçesinde daha önce ödül alan proje kapsamında yapılan dükkanların tarihi dokuya uymadığı gerekçe gösterildi. Şifahiye Medresesi alt kısmında yer alan 12 dükkan bugün belediye ekipleri tarafından iş makineleri yardımıyla yıkıldı. Eskikale Mahalle Muhtarı Sadık Ayboran, kararın son derece yerinde olduğunu belirterek, "Esnafımızın da istediği oldu. Taştan oluşan bu alan yeşil alan olacak ve spor ve çocuk parkı haline dönüştürülecek" dedi. Dükkanlar tadilat çalışmaları öncesinde Şifahiye Medresesi içerisinde faaliyet gösteren turistik eşya satan esnaflara kiralanmak üzere yapılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!