Belediye önünde 'Taş ocağı istemiyoruz' eylemi

Güncelleme Tarihi:

Belediye önünde Taş ocağı istemiyoruz eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 16:07

Sultangazi Esentepe Mahallesi'ndeki yapılması planlanan beton santralinin engellenmesi ve var olan taş ocaklarının kaldırılmasını isteyen mahalle sakinleri, Sultangazi Belediyesi önünde eylem yaptı.

Haberin Devamı

"Beton santralleri istemiyoruz", "Her yer beton her yer talan", "Halk burada başkan nerede" sloganları atan grup adına yapılan basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, "Sultangazi Kent Savunması olarak Sultangazililere rağmen yapılan ve yapılmak istenen sağlıklı yaşam hakkımızı gaspeden, doğayı ve çevreyi yok eden taş ocakları ve beton santrallerine karşı durmak için toplandık. Defalarca Sultangazi Belediyesi'ne gelerek sağlığımızı ve çevremizi tehlikeye atan bu tesislerin ve mahallede oluşturdukları mermer, inşaat kumu, atık madde gibi diğer doğa talanı unsurlarının kaldırılması için talepte bulunduk. Belediye yetkilileri kendi yetki sınırları içinde bulunan bu işletmecilerin çevreye ve insan sağlığına zarar veren faaliyetleri durduracaklarına rağmen verdikleri sözleri yerine getirmediler. Buradan tekrar Sultangazi Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na tekrar sesleniyoruz. Sizin göreviniz halkın sağlığını korumak ve halkın yararına çalışmaktır. Mahallemize, çevremize, doğamıza ve kentimize sahip çıkmak için mücadelemize devam edeceğiz. Mücadelemiz taş ocakları ve beton santralleri kalkana kadar da devam edecektir. Doğamıza, yaşamımıza ve kentimize sahip çıkıyoruz. Buradan bir kez daha rantçılara diyoruz ki; evimizden, parkımızdan, mahallemizden elinizi çekin. Santral değil insanca yaşam istiyoruz" denildi.

Haberin Devamı


Grup açıklamanın ardından Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile görüşmek istedi. Ancak Altunay'ın yerinde olmaması nedeniyle bir belediye başkan yardımcısı eylemcilerle görüştü. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından eylemciler taleplerinin değerlendirileceği sözü alınca dağıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!