Belediye işçilerinden eylem

Güncelleme Tarihi:

Belediye işçilerinden eylem
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2009 17:52

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde, Valilikten “çalışma izni” almadıkları için kadroya geçemeyen 54 belediye işçisi eylem yaptı.

Aileleriyle kent merkezinde toplanan işçiler, “İşçiler burada, yetkililer nerede”, “İşçiyiz haklıyız” ve “Başbakan duy sesimizi” şeklinde sloganlar atarak, ellerindeki Türk bayraklarıyla belediye binasına yürüyüşe geçti.

Hizmet-İş Sendikası Osmaniye Şube Başkanı Kadir Çenet, burada sendikanın kurduğu çadırın önünde açıklama yaptı.

Çenet, “5620 Sayılı Yasa, 2007'de Resmi Gazete'de yayınlandı. Toprakkale Belediye Başkanlığının 2006'da yaptığı hata nedeniyle işçilerimiz, Osmaniye Valiliğinden kanunun belirlediği çerçevede çalışma izni alamadılar ve mağdur oldular. İş akitleri 2010 yılına kadar askıya alındı” dedi.

Kadir Çenet, AKP Osmaniye Milletvekili İbrahim Mete Doğruer'in, TBMM'de bu sosyal sorunun çözümü için verdiği kanun teklifinin işçileri ümitlendirdiğini vurguladı.

Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal ise işçilere seslenerek, “Sözleşmeleri askıya almadığımız takdirde işçilerin bütün sosyal hakları yok olacaktı. Ben kötü niyetli olsaydım işçi arkadaşların hesaplarına para yatırmazdım. İş akitlerini fesheder, 'Mahkemede orada' derdim” diye konuştu.

İşçiler ise haklarını sonuna kadar arayacaklarını, haklarını alıncaya kadar da açlık grevi yapacaklarını bildirdi.

Gruptakiler, daha sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!