Belediye ihtiyaçları için fuar açıldı

Güncelleme Tarihi:

Belediye ihtiyaçları için fuar açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 16:24

ADANA’da belediye hizmetlerinde kullanılan makina ve malzemeleri üreten ve pazarlayan firmaların katıldığı Belediye İhtiyaçları Fuarı açıldı.

Haberin Devamı





Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) destek verdiği ilk fuar olan, TÜYAP ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen Belediye İhtiyaçları Fuarı’nın açılış törenine İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zekeriya Şarban, Adana Valisi İlhan Atış, TBB ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Aytaç Durak, Adana’daki ticaret, sanayi ve esnaf odaları başkanları, Türkiye’nin değişik yerlerinden 100’e yakın büyükşehir, ilçe ve belde belediye başkanları ile Gürcistan, Irak, Suriye ve İran’dan konuk belediye yetkilileri katıldı. Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuarı, kapanış tarihi olan 21 Ekim’e kadar 600’ü aşkın belediye başkanının ziyaret etmesi bekleniyor.


BATIDA BİTTİ, TÜRKİYE’DE SÜRÜYOR


Atatürk ve şehitlerin anısına saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş, altyapısını tamamlayan batı ülkelerinde belediye hizmetlerine yönelik sektörler bitme noktasına gelirken, Türkiye’de en az 30 yıl boyunca önemini koruyacağını söyledi. Özgümüş, “Türkiye gerek nüfus artış hızı, gerekse altyapı yatırımlarındaki eksiklik nedeniyle başta iş makinaları olmak üzere belediye hizmetlerinde kullanılan makina ve ekipmanlar için önemli bir pazar. Önümüzdeki 30 yıl, hatta 50 yıl boyunca hem belediye başkanlarına çok iş düşüyor, hem de firmalara çok iş çıkacak” diye konuştu.x

Haberin Devamı


İTFAİYEDEN RENKLİ TATBİKAT


Konuşmaların ardından, törene katılanlar kurdele keserek fuarın kapısını ziyaretçilere açtı. Standları gezen belediye başkanları, katılımcı firmaların ürünleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. Fuarda Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Can-Kur ekipleri de bir tatbikat yaptı. İtfaiye Müdürü Süleyman Türkan yönetimindeki ekipler, yaralıların binalardan tahliyesini canlandırırken, Can-Kur görevlileri trafik kazasında otomobil içinde sıkışan bir yaralının kurtarılmasını uygulamalı olarak gösterdi. Yanan binalardan insanların seyyar tünelle indirilmesinin canlandırılması sırasında itfaiyeciler Türk bayrağını dalgalandırdı.

Haberin Devamı


YENİ ÜRÜNLER VİTRİNDE


Belediye İhtiyaçları Fuarı, 10 bin 800 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 13 bin metrekare alanda düzenleniyor. Organizasyona, yabancı firma temsilcilikleriyle birlikte 100’e yakın kuruluş katılıyor. Fuarda belediyelerin hizmetlerinde kullandığı her türlü toplu taşıma aracı, iş makinası, peyzaj malzemeleri, park-bahçe mobilyaları, yol yapım araçları, tabela ve boya gibi malzemeler tanıtılıyor.
Fuar kapsamında TBB ekim ayı Encümen Toplantısı da Adana Hiltonsa Oteli’nde yapıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!