Belediye binasında eğitim

Güncelleme Tarihi:

Belediye binasında eğitim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2012 14:50

ZONGULDAK merkeze bağlı Karaman Beldesi’ndeki Karaman Çok Programlı Lisesi, 9 yıldır alt katında işyerleri, üst katında düğün salonu da bulunan belediye binasında eğitim veriyor. Lise, Karaman İlköğretim Okulu’nun eski binasının onarımının bitmemesi nedeniyle yeni eğitim ve öğretim yılına da belediye binasında başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 9 yıl önce açılan Karaman Çok Programlı Lisesi, beldede bina bulunmaması nedeniyle zemin katında işyerleri bulunan, üst katını ise Karaman Belediye’sinin kullandığı binanın ara katında eğitime başladı. Projede büro olarak planlanıp yapılan 1’nci kattaki odalar sınıfa dönüştürüldü. Lise, 2 yıl önce yeni binaya taşınan Karaman İlköğretim Okulu’nun eski binasının tadilatının henüz bitmemesi nedeniyle yeni eğitim ve öğretim yılına da belediye binasında başladı. Üstlerinde belediye başkanlığı, belediyenin hizmet birimleri ve düğün salonu, altlarında ise 20 dükkan bulunan öğrenciler, ön tarafında ’Belediye’ yazan binanın pencerelerinden dışarıya bakarken ilginç bir görüntü oluşturdu.

172 öğrencinin eğitim gördüğü lisede aynı zamanda öğretmen açığı da yaşanıyor. Lisede, okul müdürü ve müdür yardımcısının dışında 6 öğretmen görev yapıyor. Okul Müdürü Zeki Erbay, Karaman İlköğretim Okulu’nun eski binasının tadilatı yetiştirilemediği için bu yıl da belediye binasında eğitime başladıklarını söyledi. Erbay, "Yaklaşık 1 ay içinde tadilatın tamamlanmasını bekliyoruz. Beldede bina olmadığı için 9 yıldır belediye binasında eğitim yapıyoruz. İnşallah kısa sürede yeni binamıza geçip eğitime devam edeceğiz" dedi.

Erbay, tüm sıkıntılara rağmen geçen yıl mezun ettikleri 37 öğrenciden 23’ünün üniversiteye yerleştiğini söyledi. Erbay, "Şu anda 2 idareci ile birlikte kadrolu 8 öğretmeniz. Bunun dışında aramıza ücretli öğretmenlerin de katılmasını bekliyoruz. İnşallah geçen yıl yakaladığımız başarıyı bu yıl daha da ileriye taşımak istiyoruz" diye konuştu.

Karaman Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Kalaycı ise lisenin yeni binaya taşınmasından sonra 1’nci kattaki sınıfların tadilattan geçirilip işyeri veya atölye olarak kiralanacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!