Belediye başkanının kaldırım isyanı

Güncelleme Tarihi:

Belediye başkanının kaldırım isyanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 13:48

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, özellikle kadınlardan gelen şikayetler üzerine, kahvehane işletmecilerine kaldırımların işgal edilmemesi için megafonla uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Dede, zabıta ekipleriyle birlikte cadde ve sokaklarda, kaldırımlar üzerinde müşterilerini ağırlayan kahvehane işletmecilerini, kaldırım işgaline son vermeleri için uyardı.

“Bayanlar kaldırım işgalinden rahatsız” diyen Dede, esnaftan kaldırımları bir an önce boşaltmalarını istedi.

Dede, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınların, kahvehane işletmecilerinin kaldırımlarda müşterilerine hizmet vermesinden şikayetçi olduğunu, bu yönde her gün telefon ve mektup aldığını söyledi.

Bu nedenle esnafı doğrudan uyarma ihtiyacı hissettiğini ifade eden Dede, şunları kaydetti:

“Bayanlardan günde en az 10 tane telefon ve mektup alıyorum; kahvehanede, özellikle bina önlerinde oturanların gözlerinin balkonlarda olduğunu söylüyorlar. Cam silemediklerini, balkonlara çıkamadıklarını, yabancılar da yoldan geçemediklerini söylüyorlar. 'Kahvehane önlerindeki sandalyelerden bizi kurtarın' diyorlar. Benim vatandaşlarımın buna riayet etmesi lazım. Biz cezalandırmadan bu sorunu çözmek istiyoruz.”

Vatandaşları kahvehane önlerinden mesire alanlarına çekmek için de çalıştıklarını ifade eden Dede, şöyle konuştu:

“Kahvehane önlerindeki kaldırımları kendilerine verdik, ama bazı işletmeler bunu istismar edip, kürsülerini caddeye taşıyor. Vatandaşın yüzde 80'i bundan mustariptir. Şartlar ne olursa olsun halkımızın bu isteğini yerine getirmemiz gerek. Önce rica edeceğiz, gerekirse yalvaracağız, bunlar da olmazsa işletmeleri kapatacağız. Kendimizi o bayanların, ailelerin yerine koymalıyız. Biz ailelerimizin bu duruma düşmesinden hoşnut olmayız. Sen başkasının hanımına, kızına, çocuğuna riayet etmezsen başkası da senin karına, kızına, çocuğuna riayet etmez. Biz her gün rica ediyoruz, esnafı uyarıyoruz. Umarım hemşehrilerim buna riayet eder.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!