Belediye başkanı hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Belediye başkanı hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2009 16:39

ELAZIĞ’da MHP’li Belediye Meclis üyeleri, parkmetreleri hukuka aykırı şekilde işlettiği gerekçesiyle Belediye Başkanı AK Parti’li Süleyman Selmanoğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Elazığ Belediyesi’nin 7 MHP’li Meclis üyesi adına açıklama yapan Fahri Çınar, 3 yıl önce belediye encümen kararı ile ihaleye çıkarılan parkmetrelerin, Elazığspor'un şirketine verildiğini söyledi. Çınar, ihale süresinin dolmasının ardından sözleşmede devir yasağı şartının yer almasına rağmen, şirketin kısa bir süre sonra başka bir şirkete devredildiğini ve bunun da hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü. Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun 3 yıldır bu hukuksuzluğa göz yumduğunu ileri süren Çınar, şunları söyledi:

“MHP meclis grubu olarak bu hukuksuzluğa karşı çıkıp, belediye başkanlığına verdiğimiz dilekçeyle söz konusu hukuksuz işleme derhal son verilmesini talep ettik. Maalesef Belediye Başkanı müracaatımızı dikkate almayarak, hukuksuz uygulamayı devam ettirmiştir. Akabinde tarafımızdan Belediye Başkanı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına zimmet ve görevi kötüye kullanma suçundan suç duyurusunda bulunulmuştur” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!