Belediye Başkanı böyle yazdı: Allah'ım yardım et batıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 11:48

RİZE’de sabah saatlerinde başlayıp etkisini artıran sağanak, sele neden oldu. Merkeze bağlı Muradiye beldesinde, taşan dere beldeyi su altında bıraktı. Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, sosyal medya hesabından “Allah’ım yardım et batıyoruz” paylaşı yaptı. Bölgeye çok sayıda AFAD ve iş makinesi edildi.

Haberin Devamı

Kentte dün etkili olan sağanağın ardından yağış bu sabah saatlerinde de etkisini gösterdi. Yağışlar özellikle kentin merkeze bağlı Salarha ve Muradiye beldelerinde etkili oldu. Muradiye beldesinde aşırı yağış nedeniyle su seviyesi yükselerek taşan dere, beldeyi su altında bıraktı. Yağışın sele dönüşmesiyle, yörede çok sayıda evin zemin ile bodrum katlarını ve bazı iş yerlerini su bastı. Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, yağışın sele dönmesi üzerine sosyal medya aracılığıyla “Allah’ım yardım et batıyoruz” yazılı paylaşımda bulundu.

Haber verilmesi üzerine beldeye özel idaresine ait iş makineleri ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Öte yandan şiddeti yağışın kentte akşama kadar süreceği bildirilirken, bölgede meydana gelebilecek olası ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan riski gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği yönünde uyarılarda da bulunuldu.

Belediye Başkanı böyle yazdı: Allahım yardım et batıyoruz


Haberin Devamı

MİNİBÜSÜN SELDE SÜRÜKLENMESİ GÖRÜNTÜLENDİ

Rize'de şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiliyor. Çamlıhemşin ilçesinde dün yaşanan selde Ayder Yaylası yolu ulaşıma kapandı. Yolda kalan bir minibüsün sel suları ile sürüklenmesi kameralara yansıdı. Görüntülerde aniden gelen selin yol kenarındaki minibüsü sürüklediği görülüyor. Sürücünün, selin geldiğini görünce aracı bırakıp kaçarak kurtulduğu belirtildi.

ORDU’DA SEL

Ordu'nun Ünye ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkilerken, gece saatlerinde başlayan yağış nedeniyle birçok cadde ve sokağı su bastı.

İlçede Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere birçok cadde ve sokak yağmurun etkisiyle su altında kaldı. Bazı mahallelerde etkisini gösteren kuvvetli yağış, vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşatırken, ulaşımda da aksamalara neden oldu.
Yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinde su baskını meydana geldi.

Ünye Belediyesi ekipleri ise suların boşaltılmasında vatandaşlara yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Kaledere Mahallesi Büyük Hamza Sokak’ta YEDAŞ’ın elektrik tellerini yer altına alma çalışmaları sırasında toprakla kapatılan alanlar sel suları nedeniyle aşınınca, o bölgede park halindeki araçlar çukurlara yan yatarak hasar gördü.
Ekipler, yollarda göçük riskine karşı emniyet önlemi aldı. İlçe merkezi başta olmak üzere çeşitli alanlarda aşırı yağış nedeniyle yol malzemeleri ve kum birikmelerine karşı iş makineleriyle temizlik çalışması yürütülüyor.

Sel nedeniyle Ünye Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Okçuluk Antrenman Sahası da zarar gördü.

DERENİN DEBİSİ YÜKSELDİ

İlçenin ortasından geçen Tabakhane Deresi'nin debisi, yoğun yağmurun ardından yükseldi.
Derenin taşma riskine karşı anons yapılarak dere kenarında ikamet eden vatandaşlar uyarıldı.

Haberin Devamı

Belediye ve itfaiye ekipleri, gerekli tedbirleri alarak vatandaşlara yardımcı oldu.

Bölgede incelemelerde bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise 250 kişilik ekiple birlikte dün geceden itibaren şehir merkezinde çalışmalar yürüttüklerini belirterek, hasar olan yerlerde tespit çalışması yaptıklarını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!