Beldede köpek katliamı

Güncelleme Tarihi:

Beldede köpek katliamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2013 11:21

SAMSUN’un Terme İlçesi Bazlamaç Beldesi’nde 8 köpeğin zehirli tavuk etiyle telef edilmesi, sahiplerini isyan ettirdi. Durumu Hayvan Hakları Federasyonu’na (HAYTAP) bildiren belde sakinleri, daha önce de bu tür bir durumla karşılaştıklarını belirterek, köpeklerin zehirlenmesinin ardından beldede hırsızlıkların olduğunu dile getirdi.

Terme’nin Bazlamaç Beldesi’nde yaşayanlar, sabah kalktıklarında evlerinin önündeki köpeklerin zehirlenerek telef olduklarını gördü. 8 köpeğin verilen zehirli tavuk etiyle öldürüldüğünün anlaşılması üzerine belde sakinleri durumu belediyeye ve HAYTAP’a bildirdi. Mahallenin bütün köpeklerinin zehirlendiğini ama büyük bölümünün henüz bulunamadığını ifade eden 61 yaşındaki Recai Akbulut, "Sabah kalktığımızda evimizin önündeki köpeğimiz zehirlenmişti. Daha sonra aynı durumun bazı komşularımızda da meydana geldiğini öğrendik. Köpeklere tavuk eti verilmiş. Bunu kimin, neden yaptığını bilmiyoruz. Daha önce de böyle bir durumla karşılaşmıştık; yine köpeklerimizi zehirlenmiş, ertesi gün de beldede hırsızlık olayları olmuştu. Kimimizin patpat diye tabir edilen araçları çalındı kimimizi de ahırlarındaki büyükbaş hayvanlar. Yine aynı durumla karşılaşabiliriz endişesi yaşıyoruz" dedi.

Sabah namaza kalktığında karşılaştığı manzara sonrasında gözyaşlarını tutamadığını söyleyen 45 yaşındaki Ayten Bayrak, "Camdan baktığımda köpeğimiz yatıyordu. Niye yaptıklarını bilmiyoruz. Tavuğun içerisine zehir koyup hayvanlara vermişler" diye konuştu.

Diğer mahallelerde de köpek ölüleri bulunduğunu ileri süren 30 yaşındaki Üzeyir Bayrak ise "Karşılaştığımız manzara sonrasında yetkili yerlere haber verdik. HAYTAP konuyla yakından ilgileniyor. Belediye yetkilileri tarafından beldenin güvenlik kameraları incelenecek. Bizim bildiğimiz 8 telef olmuş köpek var. Ama sahipli olup da henüz evinini önüne gelmeyen çok sayıda köpek bulunuyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!