Belçika'da kümes hayvanlarına 'kümes hapsi'

Güncelleme Tarihi:

Belçikada kümes hayvanlarına kümes hapsi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2005 12:05

Belçika hükümeti, ülkedeki tavuk çiftliklerinde yetiştirilen kanatlı hayvanlara bugünden itibaren ”kümes hapsi” uygulaması başlattı.

Haberin Devamı

Almanya, Avusturya ve Norveç'in aldıkları kararı uygulayan Belçika, komşusu Fransa'da aynı adımın atılmamasını eleştiriyor.

Fransa, tavuk çiftliklerinin çok büyük bir bölümünde hayvanların açık havada yetiştirildiği ve “kümes hapsi” uygulamasının çok pahalıya mal olacağı gerekçesiyle buna karşı çıkıyor.Belçikalı kaynaklar, bugün Lüksemburg'da toplanacak olan AB tarım bakanlarının konuyu ele alacaklarını ifade ederken, İngiltere'de, karantinada kuş gribinden ölen papağanda ölümcül H5N1 virüsü bulunmasının yarattığı endişeye de değiniyor.

AB bakanlarının, kuş gribine karşı daha somut önlemler getirecek kararlar üzerinde tartışmaları bekleniyor. Dönem Başkanı İngiltere'nin gündeme getirdiği canlı kuş ithalatının AB genelinde yasaklanması önerisinin, yürütme organı olan Komisyon tarafından “tehlikeli” bulunduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Komisyon, bu tür bir yasaklamanın kaçakçılık olaylarını artıracağı ve kontrolün kaybedilmesine neden olacağı düşüncesini ön plana çıkarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!