Belçika'da kökten dincilere baskın

Güncelleme Tarihi:

Belçikada kökten dincilere baskın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 14:48

Belçika federal polisi, başkent Brüksel'in çeşitli bölgelerinde kökten dincilere karşı 17 baskın düzenledi.

Haberin Devamı

Kökten dinci örgütleri hedef alan operasyonlar kapsamında Molenbeek Belediyesi'ndeki Belçika İslam Merkezi de basıldı. Polis açıklamasında, iki kişinin gözaltına alındığı, çeşitli belgelere ve bilgisayar verilerine el konulduğu belirtilirken, operasyonların, kökten dinci örgütlere karşı açılan adli dosyalar çerçevesinde düzenlendiği duyuruldu.
Bu dosyalarda bazı kişi ve kurumların suça teşvik, cinayete kışkırtma, yazılı tehdit, imam nikahıyla yasal olmayan evlilik düzenleme, yolsuzluk ve sahtecilik, kökten dinci örgüt propagandası, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı gibi fiilerle suçlandıkları belirtildi.

Adalet Bakanlığı ve Federal Savcılık talimatıyla yapılan operasyonların, Brüksel'in Molenbeek-Saint-Jean, Jette, Anderlecht, Berchem-Sainte-Agathe, Woluwe-Saint-Lambert, Schaerbeek, Saint-Gilles ve Ixelles bölgelerinde düzenlendiği ve sorunsuz tamamlandığı ifade edildi.  Adalet Bakanı Laurette Onkelinx ve Federal Savcı Daniel Bernard'ın bugün operasyonlarla ilgili ayrıntılı bilgi vermeleri bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!