Belçika’da tutuklanan Kartal’a soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Belçika’da tutuklanan Kartal’a soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2005 00:00

Belçika’da geçen hafta bir işadamının kaçırılması olayına adı karışan Mehmet Kartal’ın Başbakanlık Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosunda olduğunun ortaya çıkmasının ardından Başbakanlık, harekete geçti.

Belçika polisi tarafından tutuklanan Kartal’ın memuriyet görevinden açığa alınarak hakkında soruşturma açılacağı belirtildi. Kartal’ın geçmiş yıllarda biriken 45 günlük iznini kullandığı ve izin süresinin devam ettiği açıklandı.

Kartal’ın geçmişte yakın çevresine verdiği bilgiye göre, Brüksel’de yaşayan ve olaya adı karışan Türk gazeteci Ahmet Yumrukaya, Kartal’ın kredi kartını kullandı. İddiaya göre Yumrukaya, Kartal’ın kredi kartından yaklaşık 2 bin dolar harcama yaptı. Kartal’ın bu nedenle Başbakanlık’taki görevinden izin alarak Brüksel’e Yumrukaya ile görüşmek üzere gittiği ileri sürüldü.

BEKİ ATANINCA GERİ ÇEKİLDİ

Halen Başbakanlık Basın Halkla İlişkiler kadrosunda bulunan Kartal, yaklaşık 4 ay öncesine kadar Başbakan Erdoğan ile gazeteciler arasındaki koordinasyonu sağlama görevini yürütüyordu. Başbakanlığa sözcü olarak Akif Beki’nin atanmasından sonra Kartal, bu görevinden geri çekilmiş ancak Başbakanlık’ta çalışmaya devam etmişti.

Bu arada Kartal’ın tutuklanıp Brüksel’deki Fore Cezaevi’ne konulduğu, Türkiye’nin Brüksel Başkonsolosluğu tarafından da doğrulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!