Belbim’ci sanıklardan savcıya suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Belbim’ci sanıklardan savcıya suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sarıyer - AKBİL operasyonu ile ilgili haklarında soruşturma başlatılan Belbim A.Ş. yetkilileri, kanun dışı ve usulsüz şekilde gözaltına alındıklarını öne sürerek Sarıyer Cumhuriyet Başsavcısı Veli Engin Arslan ve emekli olan olay savcı Ertaç Giray hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Akbil soruşturması sırasında gözaltına alınan ve sorgulandıktan sonra serbest bırakılan Belbim A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Rıfat Kazokoğlu, Projeler Koordinatörü Hatice Gönül, Yazılım Sorumlusu Tarık Tarkan Söylemezoğlu, Muhasebe Müdürü Ahmek Ak ve Muhasebe Şefi Hülya Akça soruşturmaya itiraz etti. Belbim sanıkları, Adalet Bakanlığı’na gönderdikleri dilekçelerinde Sarıyer Cumhuriyet Başsavcısı Veli Engin Arslan ile ‘Banker Bako’ olayıyla adını duyuran ve hakkında 4 yıl hapis istemiyle dava açılan olay emekli savcı Ertaç Giray hakkında suç duyurusunda bulundu. Adalet Bakanlığı, Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat göndererek olayın araştırılmasını istedi.

Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı dosyayı incelenmek üzere Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Savcı Giray’ın emekli olması üzerine soruşturmayı şu an Başsavcı Arslan yürütürken, Belbim sanıkları hakkında dava açılıp açılmayacağı ise akbil sisteminin banka ve muhasebe kayıtlarının incelenmesinden sonra hazırlanacak rapor sonucu belli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!