Bekir Bozdağ'a saldıran kişi karakolluk oldu

Güncelleme Tarihi:

Bekir Bozdağa saldıran kişi karakolluk oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 13:46

Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi'nde 24.'nci Uluslararası Hacıbektaş-ı Veli’yi Anma Törenleri’nde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yumruk atan Hüseyin Satı, memleketi Pazarcık'ta bir kişi tarafından darp edildi.

Haberin Devamı

Olay, geçtiğimiz pazar günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana geldi. Hazır giyim mağazasında çalışan Yusuf Hayto (39), iş çıkışı Cumhuriyet Meydanı üzerinde Pazarcık Merkez Polis Karakolu'na imza vermeye giden Hüseyin Satı ile karşılaştı. Satı'ya, neden böyle bir olaya karıştığını soran Hayto, Satı’nın hakaret içeren tahrik edici sözler sarf ettiğini öne sürerek kavga etti. Kavganın ardından karakolluk olan Hayto ve Satı birbirinden şikâyetçi oldu.

BEKİR BOZDAĞ'A BÖYLE SALDIRMIŞTI / Foto Galeri

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yumruk attığı için Satı’dan utandığını söyleyen Hayto, olayı şöyle anlattı:
“Mağazada çalışıyorum. Akşam iş yerinden çıktıktan sonra Hüseyin Satı’yla karşılaştım. 'Hüseyin' dedim. Zaten o da beni tanıyormuş. Ben de kendini sonradan tanıdım. Merhabalaştık. ‘Neden böyle bir şey yaptın?’ dedim. ‘Neden, bizim Pazarcık ilçemizi tüm Türkiye’ye kötü gösteriyorsun?’ dedim. O da, ‘bu benim meselem’ deyince, biraz da beni tahrik edici ağza alınmayacak kelime konuşunca ben de dayanamadım, kendimi kaybettim.”

"Devletimize el kalkmaz" diyen Hayto, “Ben ilçemize şehitlik anıtı yaptırdım. Kaymakamlık ve emniyetimizle hep birlikte bayrağımızı diktik. Dikerken de altına Pazarcık’taki şehitlerimizin ismini yazdık. Alevi şehidimiz var, Sünni şehidimiz var, Kürt şehidimiz var, Türk şehidimiz var” ifadelerini kullandı.

Hayto, Hüseyin Satı'nın saldırısı yüzünden 30 bin Pazarcıklı'nın imajının zedelendiğini, ilçe halkının bu durumdan büyük üzüntü duyduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!