Bekir Bozdağ: 10 şehidimiz var

Güncelleme Tarihi:

Bekir Bozdağ: 10 şehidimiz var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 22:54

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Haberin Devamı

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havaalanındaki saldırıya ilişkin, “İlk bulgulara göre hangi terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği bilinmektedir ancak teyide muhtaç bilgiler vardır” bilgisini de verirken, olay Meclis Genel Kurulu’nda da tartışıldı:



İKTİDARIN DÜŞÜNMESİ GEREKİR

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: Vahim tablo ile karşı karşıyayız. Türkiye’nin kalbine yapılan saldırı, Türkiye’nin demokrasisine, yurttaşlarına, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne yapılan saldırıdır. Saldırıyı lanetliyoruz. Bu sıradan bir olay değil. Türkiye’nin en iyi korunan havalimanında bu saldırının olması, terörün şehirlerin kalbine inmesi gerçekten düşündürücü. Tablonun çok ciddi dersler çıkarılması gereken sonuçları var. Nasıl oluyor da terör bu kadar iyi korunan bir havalimanına giriyor. Bu konuda iktidarın düşünmesi gerekir. Terörün ülke gündeminden çıkarılması açısından CHP olarak üzerimize düşen görevi, katkıyı yapacağız. Terörü lanetliyoruz.

Haberin Devamı

HER SAAT TERÖR SALDIRISI

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: Neredeyse her saat terör saldırısı altındayız. Türkiye top yekün saldırı altındadır. Bu saldırıya karşı millet ve ülke, top yekün mücadele vermeli. Bu mücadelenin kararlı, tutarlı, kapsamlı, gevşemeyen politika halinde uygulanması gerekir. Hükümeti de bu hadiselere birinci derecede odaklanıp kendi siyasi çıkarlarına yönelik çalışmaları bir tarafa bırakması, milletin gündeminde olmayan söylemleri terketmelerini bekliyorum.

İSTİKRARI HEDEF ALIYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş: AK Parti Grubu olarak menfur terör saldırısını kınıyoruz. Milletimizin başı sağolsun. Türkiye’nin istikrarını hedef alan terör saldırısı, Türkiye’yi zayıf düşürmeye çalışan terör hadisesidir. Türkiye büyük bir devlettir. Terörle mücedelede azim ve kararlığımız, daha artacaktır. Devletimiz, teröristlere ve onlara yardım ve yataklık yapanlarla mücadeleyi sürdürecektir.

Haberin Devamı

KINANMASI GEREKEN VAHİM HADİSE

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken: Açık bir terör saldırısı. Nereden gelirse gelsin, kim tarafından yapılırsa yapılsın kınanması gereken vahim bir hadise. Bu kadar iyi korunan, Türkiye’nin sözüm ona en fazla güvenli olması gereken, on binlerce insanın sirküle olduğu havalimanında böylesi bir olayı çıkması, 78 milyonun can güvenliğinin nasıl tehlikede olduğunu ortaya koymuştur. Cenazeler yerdeyken ağır siyasi değerlendirme yapmak ahlaki olmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!