Bekçilik sözlü mülakat yerleri nasıl öğrenilir? İşte, bekçilik sözlü sınavı yeri sorgulama

Güncelleme Tarihi:

Bekçilik sözlü mülakat yerleri nasıl öğrenilir İşte, bekçilik sözlü sınavı yeri sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2019 09:34

Bekçilik alımına ilişkin yapılacak olan sözlü mülakatlarda heyecanlı bekleyiş sona erdi. Yazılı sınavlardan başarı ile geçen bekçi adayları şimdi de sözlü mülakatlara dahil olacaklar. Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, sözlü mülakat yerleri ve detayları açıklandı. Peki, bekçilik sözlü mülakat yerleri nasıl ve nereden öğrenilir?

Haberin Devamı

Bekçilik sözlü mülakat yerleri, Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. Fiziki mülakatlardan başarıyla çıkan adaylar, bekçilik sözlü mülakat yerleri ile sınavlara nerede gireceklerini öğrenebilecek. Peki, bekçilik sözlü mülakat yerleri kapsamında adaylar hangi sorularla karşılaşacak? İşte, bekçilik sözlü mülakat detayları

BEKÇİLİK SÖZLÜ MÜLAKAT YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı kapsamında adaylar, sözlü sınavına katılacakları sınav merkezlerini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir. İlan edilen tarihte ve sınav merkezinde adaylar sözlü sınavına katılacaklardır. 

Adaylar Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir. 

Haberin Devamı

SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BEKÇİLİK SÖZLÜ SINAVI NASIL YAPILACAK?

Bekçilik sözlü sınavı esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebilecektir.

Adaylar;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavraması,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

PUANLAMA NASIL YAPILACAK?

Adayların başarı sıralamasına esas giriş puanı; yazılı sınav puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınav puanının % 25’i ve sözlü sınav puanının % 50’sinin toplamı olarak hesaplanacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!