Bekçilik parkur dilekçesi nedir? Sözlü mülakatta neler sorulacak?

Güncelleme Tarihi:

Bekçilik parkur dilekçesi nedir Sözlü mülakatta neler sorulacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2018 15:14

Bekçi alımı sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler parkur bilgilerine çevrildi. Polis Akademisi Başkanlığı'nın açıkladığı sınav tarihleri bilgisine göre bölgelerindeki polis okullarında sınava girecek olan bekçi adayları, bu sınavlara girmeden önce fiziki parkur dilekçesini doldurarak götürecek. Peki, sözlü mülakatta nelere dikkat edilecek? İşte, parkur bilgileri ve diğer tüm detaylar

Haberin Devamı

Türkiye genelinde birçok bölgeye gerçekleştirilecek olan bekçi alımı sürecinin ikinci ayağı fiziki ve sözlü mülakat evreleriyle devam edecek. Binlerce gencin başvuruda bulunduğu bekçi alımı için parkur dilekçesi ve sözlü mülakatta nelerin sorulacağı merak konusu oldu. İşte, merak edilen o detaylar

ÖZGÜVENİ YÜKSEK OLACAK BEDEN DİLİNİ KULLANABİLECEK

Sözlü sınavda adaya, genel kültür sorularının yazılı olduğu kartlar arasından bir kart seçtirilecek. Adaya konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilecek. Komisyon adaya konuyla ilgili sorular soracak. Böylece; konuyla ilgili bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavraması, özgüveni, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 kategoride değerlendirilecek. Her bir kategori 20 puan olacak. Toplamda 70 puanı geçmek koşulu aranacak.

Haberin Devamı

Üç aşamadan oluşan bu sınavın sonunda başarı sıralamasına esas giriş puanı hesaplanacak. Bu puan; adayın yazılı sınav ile fiziki yeterlilik puanlarının yüzde 25’i; sözlü sınav puanının ise yüzde 50’sinin toplamıyla bulunacak.

Asıl aday listesine girenler hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Uygun görülenlerden sağlık kurulu raporu istenecek.

PARKUR DİLEKÇESİNİ DOLDURMADAN GİTMEYİN

Fiziki mülakat aşamasına girecek olan adaylardan dilekçe talep edilecek. Dilekçede adaylar, fiziki yeterlilik sınavı parkuruna katılmalarına engel hiçbir sağlık problemimin bulunmadığını ve fiziki yeterlilik sınavı esnasında oluşabilecek herhangi bir sakatlık veya sağlık probleminde sorumluluğun kendilerine ait olduğunu onaylayacak. 

Dilekçede en üst boşluğa sınava girilecek olan okulun ismi yazılacak. 

Sınavda adayların yanında bulundurması zorunlu belgeler arasında Nüfus Cüzdanı ve giriş belgeleri de yer alacak.

PARKUR DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!