Begüm’ü çılgın aşık öldürmüş

Güncelleme Tarihi:

Begüm’ü çılgın aşık öldürmüş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 00:00

Arkadaşı Senem Özyavuz’un kına gecesinde bir kurşunla yaşamını yitiren Üniversiteli Begüm Kartal’ı öldüren silahı, gelin adayına aşık Osman Ulu ateşlemiş.

Haberin Devamı

MALATYA’nın Battalgazi İlçesi Adagören Köyü’nde 28 Ağustos 2005 gecesi kına gecesinde tabanca kurşunuyla hayatını kaybeden Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal’ın katil zanlısı ve yanındaki arkadaşı tutuklandı. Malatyasporlu eski futbolcu işadamı Hasan Kartal ile Eczacı Nazan Kartal’ın tek çocuğu Begüm, arkadaşı Senem Özyavuz’un kına gecesinde başına isabet eden bir kurşunla yaşamını yitirmişti. Begüm’ün bir düğün magandasının kurbanı olduğu sanıldı. Jandarma olayı aydınlatmak için titiz bir soruşturma başlattı. Kına gecesine katılanların ifadesini alan jandarma, olayın hemen ardından bir otomobilin köyden hızla ayrıldığını tespit etti. Karanlık nedeniyle otomobilin plakası alınamamıştı. Aylar süren çalışmalar sonunda jandarma otomobilin Malatya’da oturan Osman Ulu’ya ait olduğunu belirledi.

RESMEN CİNAYET

/images/100/0x0/55eb072ff018fbb8f8a64ee6


Gözaltına alınan Osman Ulu’nun, Senem Özyavuz’a aşık olduğu, başkasıyla evleneceğini duyunca kına gecesi Adagören Köyü’ne geldiği, eğlenenlerin üzerine uzaktan ateş ettiği anlaşıldı. Begüm’ün ölümüne neden olan kurşun da bunlardan biriydi ve olay bir kaza değil resmen cinayetti. Jandarma, olay sırasında Osman Ulu’nun yanında bulunan arkadaşı 17 yaşındaki M.D.’yi de gözaltına aldı. Cinayet aleti silah da ele geçirildi. Osman Ulu suçlamaları kabul etmedi. Malatya Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen iki zanlı tutuklandı.

Kızının ölümünün ardından bunalıma giren anne Nazan Kartal bir süre önce intihara teşebbüs etmişti. Katil zanlısının yakalandığını öğrenen baba Hasan Kartal, "Acımız az da olsa hafifledi. Yargıya güveniyorum. Bu işin peşini asla bırakmayacağız. Yargı sürecini takip edeceğiz. Katillerin Allah belasını versin" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!