Bedri Rahmi’nin küllerden çıkan resimleri bulundu

Güncelleme Tarihi:

Bedri Rahmi’nin küllerden çıkan resimleri bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2011 00:00

1975 yılında yaşamını yitiren ünlü şair, yazar ve ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun yarım asır önce yaptığı ve New York’ta yıllar önce çıkan bir yangında tamamen yandığı sanılan resimler ortaya çıktı.

New York’ta izini sürdü

Bedri Rahmi Eyüboğlu, 1960-1962 yıllarında ABD’nin New York kentinde yaşadığı dönemde yaptığı 30 kadar tabloyu Türkiye’ye dönerken bir galeride sergilemesi için arkadaşı Tosun Bayrak’a bırakmıştı. Bayrak’ın evinde çıkan yangında resimlerin tamamının yandığı biliniyordu. Eyüboğlu ailesinin yakın dostu Nedret Uzunbekir ise New York’ta tabloların izini sürdü. Bir kısmı yanan ve bir kısmı da zarar gören tablolardan bazılarını kurtararak koruma altına almayı başaran Uzunbekir, yarım asır sonra resimleri aileye teslim etti.

Paha biçilmez hikâye

ABD’nin başarılı Türk işadamlarından Ekmel Anda da yarım asır sonra ortaya çıkan 8 resmi Eyüboğlu ailesinden “Paha biçilmez hikayenin parçası olmak istiyorum” diyerek satın aldı. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun torunu Rahmi Eyüboğlu, yaşadıkları tarihi olayın dedesinin yüzüncü yaş gününü kutlandığı 2011 yılında aile için çok sevindirici, büyük bir sürpriz olduğunu söyledi.

100’üncü yaş gününde

Yarım asır sonra ortaya çıkan resimlerin tamamını Eyüboğlu ailesinden satın alan ABD’deki Türk işadamı Ekmel Anda, ise “Sevgili dostum Rahmi Eyüboğlu, dedesi Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun 100’üncü yaş günü dolayısı ile New York’ta açılacak olan sergiyi bana söylediği zaman çok sevindim” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!