Bedelli mesajı: Konuşulması doğru değil

Güncelleme Tarihi:

Bedelli mesajı: Konuşulması doğru değil
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2017 00:12

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bedelli askerlik konusunda, “Terörle mücadele sürerken bedelli askerliğin konuşulmasının dahi doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, dün NTV’de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Işık, bedelli askerlikle ilgili şunları söyledi: “Türkiye şu anda, birkaç tane dünyanın başına bela terör örgütüyle mücadele ediyor. PKK ile mücadele bütün hızıyla sürüyor. DEAŞ ile mücadele var, diğer terör örgütleriyle mücadele var. Böyle bir dönemde bedelli askerliğin gündeme gelmesi dahi askerimizin moralini bozar. Şu anda, hükümetin gündeminde bedelli askerlik yok. Benim şahsi görüşüm; terörle mücadele sürerken, bedelli askerliğin konuşulmasının dahi doğru olmadığını düşünüyorum.”

ABD’NİN MEKTUBU OLUMLU
ABD Savunma Bakanı James Mattis, Rakka operasyonunda YPG’ye verilen silahların PKK’nın eline geçme endişesine karşı Işık’a gönderdiği mektupta, DEAŞ’ın mağlup edilmesinden sonra YPG’den silahların geri alınacağının altını çizdi. Mektuba ilişkin “Türkiye tatmin edici buldu mu?” sorusuna Bakan Işık, şu yanıtı verdi: “Başlangıçtaki tavırları farklıydı ama zaman içerisinde Türkiye’nin endişelerini anladıklarını ifade etmeye başladılar. Bu mektup da bu açıdan olumlu bir gelişim. En azından ABD’nin bu noktada kendisini bir taahhüt altına yazılı olarak almasını olumlu karşılıyoruz. Ama tabii ki mektubun gereğinin yerine getirilip getirilmeyeceğini sahada göreceğiz.” 

KORVETTE İFTAR
MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, önceki gün İzmir’de iftarı Heybeliada Korveti’nde personelle yaptı. Işık’ın gemiye çıkışı sırasında “silistre” adı verilen, üst rütbeli subay ve protokol üyelerinin savaş gemilerine çıkışında çalınan geleneksel denizci düdüğü çalındı.

BAKMADAN GEÇME!