Bedelli askerlik celp tarihleri ne zaman açıklanacak? Bakan Akar'dan bedeli açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Bedelli askerlik celp tarihleri ne zaman açıklanacak Bakan Akardan bedeli açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 19:58

Bedelli askerlik celp tarihleri için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan önemli açıklamalar geldi. 800 bine yakın kişinin başvuruda bulunduğu bedelli askerlik başvurusu için 633 bin 844 kişinin ödemesini yaptığını açıklayan Bakan Hulusi Akar, bu kişilerin planlama içerisine dahil edildiğini ifade etti. Peki, bedelli askerlik celp tarihleri ne zaman açıklanacak? İşte, Bakan Akar'ın işaret ettiği 4. dönem celp tarihleri hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Bedelli askerlik celp dönemleri ve tarihleri için vatandaşların araştırmaları devam ediyor. Askerlik görevlerini yerine getirmek için bedelli askerlik celp yerleri açıklamasını bekleyen vatandaşlar, konuyla ilgili sorgulamalarına internet üzerinden devam ediyor. Peki, Milli Savunma Bakanlığı 4. celp dönemi tarihleri ve celp yerleri bilgisini bu hafta açıklayacak mı? İşte, konuyla ilgili bazı detaylar

BEDELLİ ASKERLİK CELP TARİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANIR? ARALIK DETAYI

633 bin 844 kişinin başvurusunu tamamladığını açıklayan Bakan Hulusi Akar, bu kişilerin paralarını yatırdığını ve eğitim konusunda planlamaya dahil edildiğini ifade etti.

Celp tarihleri hakkında da açıklama yapan Bakan Akar, eğitim tarihleri ve eğitim yerlerinin en geç aralık ayının başında tamamen açıklanacağını duyurdu.

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİK ASKERİ MALZEME SATICILARININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Askere gidecek bireylere yönelik ürün satışı yapan işletme sahipleri, bedelli askerlikle birlikte işlerde yoğunluk yaşandığını ifade etti. Bedelli askerlik dolayısıyla siparişlere yetişmekte zorluk çektiklerini ifade eden satıcılar, bu talebin işlerini düzelttiği ve sektörü hareketlendirdiğini açıkladı.

'SÜREKLİ BEDELLİ' Mİ GELECEK?

Bedelli askerlikten faydalanan yaklaşık 800 bin kişinin talebinin ardından askerlik sisteminde yeni bir düzenleme için çalışmalara geçildiği açıklandı. Kulislerde yer alan bilgilere göre, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Asker Alma Genel Müdürlüğü'nün (ASAL) yürüttüğü çalışmalarda yeni askerlik sisteminin 'eşit süre' üzerinde yapılanacağı konuşuluyor. Tek tip askerlik düzenlemesinde 9 aylık bir sürenin gündemde yer aldığı, zorunlu temel askerlik eğitiminin 3-4 hafta içinde verilmesinin ardından dileyen kişilerin kalan kısmı bedelli olarak tamamlayabileceği söylentiler arasında yer alıyor.

Doktor, mimar, mühendis gibi meslek gruplarında olanlardan ise mesleki anlamda yararlanılabileceği üzerinde duruluyor.

BAKMADAN GEÇME!