Bedelli askerlik için resmi açıklama geldi! En son bedelli ne zaman çıkmıştı?

Güncelleme Tarihi:

Bedelli askerlik için resmi açıklama geldi En son bedelli ne zaman çıkmıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 08:32

Bedelli askerlik için birçok kişinin beklentisi devam ederken, Hukümet kanadından yeni bir açıklama geldi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin yapmış olduğu bedelli askerlik açıklamasında, konunun şu an gündemde olmadığı, Türkiye'nin içinde bulunduğu mücadeleye bu durumun zarar verebileceği gelişmesi aktarıldı. İşte, bedelli askerlik konusunda Bakan Canikli'nin vermiş olduğu demecin tamamı;

Haberin Devamı

Bedelli askerlik bekleyenler için dün Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli açıklamalarda bulundu. Bedelli askerlik çıkacak mı? sorusuna Canikli, 'şu an söz konusu değil, gündemimizde yok' yanıtını verdi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli: "Şu anda hükümetimizin gündeminde bedelli askerlik söz konusu değil."

Nurettin Canikli, bedelli askerlikle ilgili soru üzerine bu konunun şu anda gündemlerinde olmadığını belirterek, şöyle konuştu: "Şu anda hükümetimizin gündeminde bedelli askerlik söz konusu değil. Özellikle içinde bulunduğumuz böyle bir dönemde bu mücadeleye büyük zarar verebilecek bir düzenleme yapılması söz konusu değil, doğru da değil zaten" dedi.

EN SON BEDELLİ ASKERLİK NE ZAMAN ÇIKMIŞTI?

Askerlik çağına gelen ancak çeşitli sebepler dolayısıyla bu görevi ifa etmede sorun yaşayan vatandaşlar için çıkartılan bedelli askerlikten, bu güne kadar yaklaşık 400 bin kişi faydalandı. İlk olarak 1987 yılında çıkartılan bedelli askerlik imkanından 18 bin 433 kişi faydalanırken, bu tarihten yaklaşık 5 yıl sonra, 1992 yılında yeniden gündeme gelen bedelli askerlik başvurularından ise 35 bin 111 kişi faydalandı.

Haberin Devamı

Bu rakam 1999 yılında 72 bin 290, 2011 yılında 69 bin 073, en son 2014 yılında çıkartılan bedelli askerlik uygulamasında ise 203 bin 824 kişi bedelli askerlik uygulamasına dahil olmuştur.

2011 yılında gerçekleştirilen başvurulardan, 30 yaşından gün alan ve 30 bin TL tutar ödeyenler faydalanırken, 2014 yılında başvuruya açılan uygulamada ise 1987 ve önceki tarihlerde doğan ve 18 bin TL ödeme şansı elde edenler faydalanabildi.

 

BAKMADAN GEÇME!