Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman hangi gün açıklanacak? İşte Bakan Akar tarafından belirtilen tarih

Güncelleme Tarihi:

Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman hangi gün açıklanacak İşte Bakan Akar tarafından belirtilen tarih
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2018 20:23

Bedelli askerlik 4. celp dönemi tarihleri, başvuru işlemlerini tamamlayan ve bekleyişe geçen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediliyor. İşlerini veya planlarını Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımlayacağı bedelli askerlik 4. dönem celp tarihleri bilgisine göre şekillendirecek olan vatandaşlar, konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, MSB Askeralma Müdürlüğü bedelli askerlik 4. dönem celp dönemi ve tarihlerini ne zaman açıklayacak? İşte, o tarihler

Haberin Devamı

Bedelli askerlik celp tarihleri, son günlerin merakla araştırılan hususları arasında yer almaya devam ediyor. 600 bin civarındaki adayın askerlik yapacağı birliklerin belirleneceği süreç, Milli Savunma Bakanlığı'nın Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından planlanacak. Peki, bedelli askerlik celp tarihleri ne zaman açıklanacak? İşte, merak edilen o süreç hakkında Bakan Akar'dan bazı bilgiler

BEDELLİ ASKERLİK 4. DÖNEM CELP TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

Bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak için başvurularını tamamlayan kişi sayısını 633 bin 844 kişi olarak açıklayan Bakan Hulusi Akar, bu kişilerin paralarını yatırdığını ve eğitim konusunda planlamaya dahil edildiğini ifade etti.

Celp tarihleri hakkında da açıklama yapan Bakan Akar, eğitim tarihleri ve eğitim yerlerinin en geç aralık ayının başında tamamen açıklanacağını duyurdu.

Haberin Devamı

'SÜREKLİ BEDELLİ' Mİ GELECEK?

Bedelli askerlikten faydalanan yaklaşık 800 bin kişinin talebinin ardından askerlik sisteminde yeni bir düzenleme için çalışmalara geçildiği açıklandı. Kulislerde yer alan bilgilere göre, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Asker Alma Genel Müdürlüğü'nün (ASAL) yürüttüğü çalışmalarda yeni askerlik sisteminin 'eşit süre' üzerinde yapılanacağı konuşuluyor. Tek tip askerlik düzenlemesinde 9 aylık bir sürenin gündemde yer aldığı, zorunlu temel askerlik eğitiminin 3-4 hafta içinde verilmesinin ardından dileyen kişilerin kalan kısmı bedelli olarak tamamlayabileceği söylentiler arasında yer alıyor.

Doktor, mimar, mühendis gibi meslek gruplarında olanlardan ise mesleki anlamda yararlanılabileceği üzerinde duruluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!