Bedava kaynak suyu dağıtacak

Güncelleme Tarihi:

Bedava kaynak suyu dağıtacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2009 13:07

İzmir'in Dikili İlçesi'nde 10 tona kadar kullanılan şebeke suyundan ücret almadığı için ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlamasıyla yargılanan Belediye Başkanı CHP'li Osman Özgüven, şimdi de ücretsiz kaynak suyu dağıtmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Başkan Özgüven'in önümüzdeki yıldan itibaren hayata geçirmeyi planladığı projeye göre, yeraltı kaynak sularına sahip Sakız Kuyu mevkiinde iki yeni kuyu açılacak. Kuyulardan çıkan su belediyeye ait depolarda toplanacak. İlçenin çeşitli yerlerinde oluşturulacak su merkezleri ile, kaynak sularının vatandaşlara ulaşması sağlanacak. Projenin bununla da sınırlı olmadığı, belediyenin ekonomik durumunun olanak sağlaması halinde, çıkartılan kaynak sularının, belediye tarafından damacanalarla evlere de teslim edileceği belirtildi.

‘SU İNSANLIK VE YAŞAM HAKKIDIR’

OSMAN ÖZGÜVEN

Osman Özgüven, 2008 yılında SHP'li Dikili Belediye Başkanı iken belediye otobüslerini ücretsiz yaptı.

Otobüse binen öğrencileri evlerinin önüne kadar bıraktıran, Belediyeye ait sağlık merkezinde 1 TL’ye muayene, 6 TL’ye röntgen çektiren, parası olmayandan bu ücretleri de almayan, Belediye'ye ait ekmek fırınında ekmeği en ucuza satan Belediye Başkanı olan Osman Özgüven, 10 tona kadar kullanılan şebeke suyundan para almadığı için, Sayıştay denetçilerinin raporu doğrultusunda ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçlamasıyla davalık oldu. Özgüven'in davası sürüyor.

Geçen dönem SHP'den Belediye Başkanı iken ücretsiz su, ücretsiz ekmek ve ücretsiz ulaşım projeleri ile halkın sevgisini kazanan, ancak yöneticilerin tepkisini çeken Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, uygulamayı planladığı yeni su projesinin, örnek bir sosyal belediyecilik projesi olduğunu dile getirerek şu bilgiyi verdi:
“Altınova'dan aldığımız şebeke suyu ilçe ihtiyacını karşılamıyor. Bu nedenle Sakızlı Kuyu mevkiinde bir kuyu açarak, çıkan yeraltı suyunu şebeke suyu ile birleştirdik. Önümüzdeki yıl aynı bölgede iki yeni kuyu daha açacağız. Çıkan yeraltı sularını sadece içme suyu olarak kullanacağız. Sosyal belediyecilik gereği vatandaştan ücret almamayı ya da sembolik bir ücret talep etmeyi düşünüyoruz. Yeraltındaki su tüm Dikili'ye yeter.”

Haberin Devamı

Özgüven, yeni projesinin de tepki çekmesinden korkmadığını dile getirerek, “Su insanlık ve yaşam hakkıdır. Depolama ve dağıtım konusunda ekonomik sıkıntı çeksek de kar amacı gütmeden hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!