BEDAŞ, 11 AKUT kurdu

Güncelleme Tarihi:

BEDAŞ, 11 AKUT kurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Deprem sonrası, Avcılar'daki göçüklere ilk müdahale eden kamu kuruluşlarından Boğaziçi Elektrik her işletmesinde bir arama kurtarma ekibi kurdu.

Deprem gecesi, nöbetteki görevlileriyle göçüklere ilk müdahaleler sırasında çalışmalara katılan BEDAŞ (Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.) Avrupa Yakası'ndaki 11 iştmesinde AKUT birimleri oluşturdu. Mühendis ve teknisyenlerden oluşan 10-15 kişilik ekipler İl Sivil Savunma Müdürlüğü'nce eğitimden geçiriliyor.

Kurtarma ekiplerinin afet anındaki öncelikli görevi 'duyarlı yapı' kategorisine giren hastane gibi tesislere enerji sağlamak olacak. Ekipler, daha sonra diğer kurtarma çalışmalarına katılabilmeleri için vinç, hilti, jeneratör gibi ekipmanla donatıldı. Bu ekiplerden Avcılar grubu, daha önce kurtarmalara katılmış ve enkaz arasından vinçle canlı çıkarmış kişilerden oluşuyor.

Yetkililer, projenin Avcılar'da deprem sonrasında yapılan kurtarma çalışmalarından yola çıkılarak geliştirildiğini açıkladı. ’’Madem eğitimsiz bir ekip bu kadar işe yarayabiliyor, o halde onları sivil savunma eğitiminden geçirip, ekipmanlarıyla hazır tutalım ki yeni bir felaket durumunda daha da etkin bir birime sahip olalım’’ düşüncesiye 11 ekip oluşturulduğunu belirtti.

Projeye tam destek veren Genel Müdür Mustafa Kavlu, çalışmanın sadece Avcılar'la sınırlı kalmaması ve bütün Avrupa Yakası'ndaki 11 işletmenin birer AKUT kurması talimatını verdi. Kurtarma timleri işletmelerdeki gönüllülerden oluşuyor. Ekiplere buluşma ve iletişim noktası olarak tek katlı prefabrik yapılar tahsis edildi. Kurtarma için gereken araç gereçler de telsiz iletişimi olan bu birimlerde saklanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!