Bebek katili çifte yeniden müebbet

Güncelleme Tarihi:

Bebek katili çifte yeniden müebbet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 23:22

BURSA Osmangazi’de geçen yıl dünyaya gelen bebeklerini öldürmekten tutuklu yargılanan Sezai Durmayaz (39) ile sevgilisi Çiğdem Şimşek (20), Yargıtay'ın bozma kararının ardından ikinci yargılamada da ömür boyu hapis cezasına mahkûm oldu.

Haberin Devamı

Çiğdem Şimşek geçen yıl 20 Ocak’ta tuvalette 8 aylık erkek bebek dünyaya getirdi. Göbek bağını makasla kesti, poşete koyup evin çatı katına çıkardı. 12 saat sonra gece yarısı çöp konteynerine attı. Kanaması durmayan kadını akrabaları hastaneye kaldırdı. Doktorların şüphelenip haber vermesi sonucu olay ortaya çıktı.

Şimşek'in ifadesini alan polis çöp konteynerine atılan bebek cesedini buldu. Tutuklanan Şimşek ve Durmayaz hakkında Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'İhmali davranışla kasten adam öldürmek' suçundan dava açıldı. Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun son raporda daha önce donarak öldüğü belirtilen bebeğin, 'kesilen kordonundan sonra bakım, koruma, gözetim ilişkisi ile icrai davranışların gerçekleşmemesi nedeniyle kan kaybından öldüğünü belirtmesi sonucu bebeğin annesi Şimşek ve babası Durmayaz'a 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası verdi, indirim de yapmadı.

Yargıtay'ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´nın davaya müdahil olması gerekçesiyle bozduğu yargılamaya tekrar başlandı. Mahkeme heyeti, her iki sanığı  'adam öldürmek' suçundan yeniden ömür boyu hapis cezasına mahkûm etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!