Bebek Bardak'a başkan desteği

Güncelleme Tarihi:

Bebek Bardaka başkan desteği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sultan Hospital'de 24 haftalıkken dünyaya gelen ‘‘Bardak Bebek''in hastane giderlerini Fatih Belediye Başkanı Eşref Albayrak karşılayacak. Necdet ve Ayşe Bardak çiftinin çocuğu olan ve 30 Ağustos 2000'de 650 gram ağırlıkta doğan minik Bardak, doğum gününden bu yana kuvözde yaşıyor. Serbest ticaretle uğraşan baba Necdet Bardak, bir hayli yüklü olan hastane masraflarını karşılayamadı. Bunun üzerine çocuğunu hasteneden çıkarma kararı alan Necdet Bardak'ı, Sultan Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Usta, bebeğin bakım giderlerinin bir kısmını hastanenin karşılayacağını söyleyerek ikna etti.

Ailenin mağduriyetini haber alan Başkan Albayrak, önceki gün, hastanede ‘‘Bardak Bebek'' adı verilen miniği ziyaret ederek masrafları karşılama sözü verdi. Başkanın ziyareti sırasında bebek hakkında bilgi veren Dr. Muharrem Usta, Sultan Hospital'in İstanbul'daki yenidoğan yoğun bakım ünitesine sahip az sayıda hastaneden biri oldğunu belirterek, ‘‘Bardak Bebek, çok erken dünyaya gelmiş olmasına rağmen sağlığı ve vücut fonksiyonları yerinde'' dedi. Bebeğin, şimdilik serumla ve hergün bir miktar anne sütüyle beslendiğini söyleyen Dr. Usta, miniğin yakında annesinin kucağında beslenmeye başlayacağını ifade etti.

Beşizlere ziyaret

Başkan Albayrak ise, bir aydan bu yana büyük bir azimle yaşam savaşı veren Bardak Bebek'e destek vermenin bir insanlık görevi olduğunu söyledi. Bardak Bebek'le aynı ünitede bakımları süren beşizleri de ziyaret eden Albayrak, yanında getirdiği çeşitli hediyeleri çocuklara verilmek üzere hemşirelere iletti. Hediyelerin oyuncak olduğunu söyleyen Albayrak, ‘‘Birkaç ay sonra bu oyuncaklarla oynayabileceklerini umut ediyorum'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!