BDP'lilerden patrikhaneye ziyaret

Güncelleme Tarihi:

BDPlilerden patrikhaneye ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 13:58

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Meclis Grup Başkanı Nuri Yaman ile bazı milletvekilleri, İstanbul Ermeni Patrikhanesi ve Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti.

Nuri Yaman ile BDP İstanbul milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ufuk Uras, Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ve İstanbul İl Başkanı Hüseyin Barış ilk olarak İstanbul Ermeni Patrikhanesi'ne geldi.

Ziyarette, BDP'liler, Ermeni Patrikhanesi Ruhani Kurul Başkanı ve Başpiskopos Aram Ateşyan ile yaklaşık yarım saat sürdü.
BDP'liler daha sonra Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti. BDP'liler burada, Patrik Bartholomeos yurt dışında olduğu için Demre Metropoliti Miron ile görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretlerin ardından gazetecilere açıklama yapan Nuri Yaman, “Cemaat liderlerimizle ve çeşitli sivil toplum örgütleriyle ve Türkiye'deki bütün halklarımızın, ezilenlerin, dışlananların ve ötekileştirilen insanların sorunlarıyla ilgilenmek ve onları Meclise taşımak üzere bir çalışma başlattık” dedi.

Bu çalışmanın kapsamı içinde başta Kürt sorunu ve diğer kesimlerin sorunlarını Mecliste dile getirmek üzere bu görüşmeleri yaptıklarını vurgulayan Yaman, Ermeni ve Rum cemaatlerinin liderleriyle de yaptıkları görüşmelerde onların sorunlarını birinci ağızdan dinleme fırsatını bulduklarını kaydetti.

Yaman, karşılıklı görüş alışverişi yaptıklarını dile getirerek, kendisinin ve arkadaşlarının bu görüşmelerden çok şey öğrendiğini söyledi.
Nuri Yaman, “Görüşmelerde, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu sorunların bugüne değin nasıl ötelendiğini, ertelendiğini ve deyim yerindeyse önemli birtakım sorunların nasıl halının altına süpürülüp gizlendiğini de görme fırsatını bulduk” diye konuştu.

Türkiye'deki bütün kesimlerin sorunlarını çözmek ve onların dileklerini gerçekleştirmek için çalıştıklarını belirten Yaman, TBMM'de bunu yasa teklifleri ve soru önergeleri yoluyla yapmayı umduklarını ifade etti.

BDP Grup Başkanı Yaman, karşılaşılan hukuki sorunların da kendilerine aktarıldığını anlattı. Ruhban Okulu ile ilgili sorunların da gündeme geldiğini ve bu sorunun çözüme kavuşturulmadığının iletildiğini bildiren Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu sorunları biz de öğrendik, bilgilendik, bu ilişkilerimizi sürdüreceğiz ve bu sorunların artık dillendirilmesi ve yaşama geçirilmesi konusunda da parlamento içindeki çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu görüşleri onlara ilettik, onlar da bundan çok büyük memnunluk duyduklarını söyleyerek grubumuza duydukları güveni tazelediler. Bizim, Vakıflar Yasası'nın çıkarılması dönemindeki performansımızı yakından takip ettiklerini, bundan mutluluk duyduklarını bundan sonra da bu çalışmaların devamını istediklerini söylediler. Bütün Türkiye'nin bütün halkımızın benzer sorunlarının çözümünde bizlere başarılar dilediler, biz de teşekkür ettik.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!