BDP'li Önder İstanbul Valiliği'nde

Güncelleme Tarihi:

BDPli Önder İstanbul Valiliğinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2013 14:56

BDP İstanbul Milletveki Önder, sorumlular hakkında idari soruşturma başlatılması üzerine, mülkiye başmüfettişlerine bilgi vermek üzere İstanbul Valiliği'ne geldi. Önder, "Twitter'dan binlerce bilgi, belge, fotoğraf, doküman geldi. Bunları da müfettişlerle paylaşacağım. Twitter, hep suç aleti gibi kavranmasın. Bir de böyle suçların, kanunsuzlukların ortaya çıkarılmasında bir yöntem olacağını görmüş olalım" dedi.

Haberin Devamı

Önder, valilik girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, mülkiye başmüfettişlerinin kendisini aradığını belirterek, "Taksim Gezi Parkı'ndaki devlet şiddetiyle ilgili sorumlular hakkında bir idari soruşturma süreci başlamış. Bununla ilgili olarak benim de bilgime başvurmak istediklerini söylediler. Ben de şimdi bilgi vermeye geldim" diye konuştu.

Görüşmenin valilikte olmasını "ayrı bir ironi" şeklinde tanımlayan Önder, "Valinin ferasetsiz, süreci kavrayamayan, kendisine önerdiğimiz doğru müdahale biçimlerini kaale almayan yaklaşımlarını anlatmakla başlayacağım" dedi.

Önder, 4 müfettişin yeterli olup olmadığına ilişkin bir soruya, "1 kişi de yeter. Herşey 70 milyonun önünde ayan beyan oldu. Burada niyet önemli. Özellikle ilk 3 gün müdahalesi, müdahale ediş biçimi, müdahale ediş pervasızlığı, dozu... Bunu ortaya çıkarmak için 1 saatlik bir çalışma yeter" karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Twitter'dan, ellerinde bilgi, belge döküman olanların, kendisine göndermesi çağrısı yaptığını ifade eden Önder, binlerce bilgi, belge, fotoğraf, dökümanın kendisine ulaştığını, bunları da müfettişlerle paylaşacağını söyledi. Önder, "Twitter, hep suç aleti gibi kavranmasın. Bir de böyle suçların, kanunsuzlukların ortaya çıkarılmasında bir yöntem olacağını görmüş olalım. Özellikle İzmir'dekini kastediyorum" diye konuştu.

Önder, "Biraz, bu savaş dönemi valilerinin bu süreçlerden çekilmesi lazım. Bu kentlere, büyük kentlere, niyeyse hep Diyarbakır'da görev yapanları getiriyorlar. Biraz daha hal ehli, dil ehli ve daha irfanlı idarecilere ihtiyaç var" değerlendirmesinde bulundu.

TDK'nın "çapulcu" kelimesinin anlamını değiştirdiğinin hatırlatılması üzerine Önder, "Dili halklar değiştirir, kendi evrimi vardır. Böyle kurumların tanım değiştirmesiyle o dil battal olmaz, o kavram da öyle" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!